Telstar

Forum o satelitski, kabelski, zemeljski in IP TV
Danes je Ne Maj 19, 2024 23:14

Vsi časi so UTC+02:00 Evropa/Ljubljana
Napiši novo temo  Odgovori na temo  [ 26 prispevkov ]  Pojdi na stran 1 2 3 Naslednja
Avtor Sporočilo
OdgovorObjavljeno: Če Avg 20, 2015 9:29 
Odsoten
Ponudnik

Pridružen: So Jan 02, 2010 20:14
Prispevkov: 254
Od regle naprej že več kot 15 let vztrajam pri mobitelu. S prihodom novejše generacije telefonov so razmere v moji stari pisarni in skladišču postale takšne da je nemogoče normalno uporabljati Telekomov GSM signal za govor. V prostorih in zunaj ni bilo nobenega posega, morda smo 2 x posesali :lol: in pobelili. Malo sem te stvari raziskoval in s pomočjo nekih aplikacij , med drugim tudi kar uporabno od Svet idej in drugih analizatorjev prišel do kar nekaj kar uporabnih podatkov, ki pa jih v uporabnost ne znam popolnoma spremenit. Namreč nikjer ne najdem podatka kolikšen je naprimer dBm, ki še omogoča po nekih standardih normalen pogovor.
LTE na 800 MHz imam prisoten vendar ga Telekom Slovenije vsaj še nekaj časa ne bo zmogel uporabljati za govorne funkcije. Komunikator, CSip Simple in podobne WIFI govorne rešitve kljub optiki, ki jo imam na voljo, zaradi slabe kvalitete komunikacije ne prideta pri meni v poštev. Tudi reševanje z antenami ali repetitorji se mi zdijo nesmiselni, saj imam od Tušmobila in Simobila poln 100 % signal, kjerkoli v objektu se nahajam. Bazne antene Tušmobila in Simobila so skoraj v isti smeri, slab kilometer zračne od Telekomove antene.
Zakaj trmasto vztrajam in enostavno ne preidem h konkurenci? Imam pač neke anekse, ki me vežejo na plačilo več 100 eurov dodatne kazni ob predčasni prekinitvi, kar se mi zdi pa poplnoma butasto, če ti operater ob poslabšanju sprejema oziroma ob popolnoma onemogočenem telefoniranju slepo vztraja pri kao moji krivdi. In vsa tista govoričenja o tem, da je mobitel mobilna storitev in ni vezana na fiksni prostor in da imam na glavni cesti pred hišo zadosten signal (-99 dBm) me žal ne ganejo preveč.

Podatek, ki ga imam v pisarni in niha je od OUT of service do nabolj ugodnega -109 dBm na EDGE. 99 % pa sem na -115 dBm.

Kaj lahko s temi podatki dosežem in kaj ti predvsem normativno pomenijo?

_________________
Matjaž »»»»»


Na vrh
   
OdgovorObjavljeno: Če Avg 20, 2015 10:07 
Odsoten

Pridružen: Če Maj 24, 2012 23:00
Prispevkov: 2033
Kaj tudi ti?
Šele, ko sem šel na bob s simobil omrežjem, sem nehal telefonirati
skrivenčen na balkonu. Sestra podobno! Simobil signal odličen.

Kaj, če čimbolj enostavno opišeš na obrazcu za tržni inšpektorat,
ki je na spletu. Vsaj naprej usmerili te bodo.

_________________
Pomoč? - 666 - Branko
Prodajam ga zaradi neuporabe in ga ne potrebujem.


Na vrh
   
OdgovorObjavljeno: Če Avg 20, 2015 11:42 
Odsoten

Pridružen: Sr Nov 15, 2006 18:34
Prispevkov: 3132
Nič ne bo .....
Oni imajo formalno prav.
Nimajo namreč nikakršne obveze, da pokrijejo s signalom notranjost vsakega objekta.


Na vrh
   
OdgovorObjavljeno: Če Avg 20, 2015 11:54 
Odsoten
Ponudnik

Pridružen: So Jan 02, 2010 20:14
Prispevkov: 254
Ne gre ravno za vsak objekt. Gre za to da je 15 let bilo v njem vse normalno in se je zadeva tako poslabšala, da z napravami, ki sem jih kupil pri njih stvar ne funkcionira več.In tega jaz nisem mogel predvideti ob podpisu aneksov. Ob prvi moji reklamaciji pa so se me rešili : "imamo za vas veselo novico. Čez mesec ali dva dobite LTE" In LTE je prišel ampak samo za prenos podatkov.
Pa sploh nisem zahteven. Zadovoljen bom že, da se vsaj za eno tretjino približajo konkurenci. Samo da govor funkcionira. Sedaj vse pogovore opravljamo tako, da so telekomovi telefoni mrtvi in se vsi klici preusmerjajo na Simobilove predplačniške simbe.
Če si oni predstavljajo spletno trgovino, da za vsak klic tekamo z aparatom in beležko ven na haube avtomobilov zapisovat podatke potem naj počnejo to oni v svojem delovanju.

_________________
Matjaž »»»»»


Na vrh
   
OdgovorObjavljeno: Če Avg 20, 2015 13:40 
Odsoten

Pridružen: Sr Nov 15, 2006 18:34
Prispevkov: 3132
Lahko sočustvujem s teboj, a žal ne boš dosegel nič.

Prej je morda delalo ker so bile drugačne antene in drugače obrnjene.
Kot opažam, povsod zamenjujejo antene in jih nadomeščajo z multiband antenami.
To zagotovo vnaša neke spremembe v diagramu pokrivanja.

Dvomim da bodo delali kako spremembo na antenskem sistemu, zato da bi pokrili en objekt......., razen če to lahko dosežeš preko VIP....


Na vrh
   
OdgovorObjavljeno: Če Avg 20, 2015 15:46 
Odsoten

Pridružen: Če Maj 24, 2012 23:00
Prispevkov: 2033
Signal repeater/booster?
Koda:
Specification
Frequency Range Uplink	890~915MHz
Frequency Range Down Link	935~960MHz
Max. Coverage Square Meters	150 m2 (in open field)
Gain (dBi)	5dBi
Output Power	27bBmW
Noise Figure (Db)	
Electromagnetic Compatibility	ETS300 694-4
I/O Impedance	50ohm / type-N connector
Power Adapter	US Plug
Power Supply	100~240V
Slika

_________________
Pomoč? - 666 - Branko
Prodajam ga zaradi neuporabe in ga ne potrebujem.


Zadnjič spremenil gziii, dne Če Avg 20, 2015 16:00, skupaj popravljeno 1 krat.

Na vrh
   
OdgovorObjavljeno: Če Avg 20, 2015 15:58 
Odsoten
Site Admin
Uporabniški avatar

Pridružen: Sr Nov 12, 2003 11:24
Prispevkov: 4071
če so menjali antene in poslabšali sprejem jim naredi mal reklame...
Z vsako nadgradnjo omogočamo sprejem samo tistim blizu korita ... za vse ostale je tu Simobil in Telemach :mrgreen:

_________________
Hekerju hvala, ker mi je samo podpis spremenil :-)


Na vrh
   
OdgovorObjavljeno: Če Avg 20, 2015 22:25 
Odsoten
Ponudnik

Pridružen: So Jan 02, 2010 20:14
Prispevkov: 254
Od tolmačenja razmerja moči v decibel miliwatih smo, čeprav nisem imel tega namena, prešli v komercialni del problema.
Na začetku sploh nisem razmišljal o kakršnem koli odhodu od mobilnega dela Telekoma, ampak sem samo želel, ker je stanje na mojem naslovu katastrofalno, da nosilno številko, ki je javno objavljena vsepovsod, natiskana na tisočih računih in vnešena v marsikakšno SIM kartico, da jo prenesem k drugemu operaterju, na njeno mesto pri Telekomu pa postavimo eno drugo številko in jo obremenimo z istimi pogodbenimi obveznostmi, nosilno pa osvobodimo bremen. Opravil sem predhodno kar nekaj klicev v njihov 041700700 in imel spletne chate s svetovalci in dobil sem na las podobna tolmačenja, da je to izvedljivo in da naj samo obiščem najbližji center. In v center sem šel, kjer sem takoj junaško izpovedal, kaj želim in da bom odšel drugam. In tu je bila s tem storjena napaka, zaradi katere mi še vedno nočejo vsaj zamenjati številk. Gospodič za šalterjem je odbrzel k šefici z novico, da se je k njemu vsedel model, ki hoče drugam. In glej ga vraga, vrnil se je poparjen češ ni šefice pridite jutri. Sprašujem se ali šefice res ni bilo in je bila tisti ponedeljek še na poti iz Crikvenice ali pa je enostavno rabila en dan da se posvetuje in izdela elaborat kako prestopnika potolči. Drug dan je bila in telefonsko sva imela kar čustven pogovor, popustila ni, številke da ne da, se je pa zavezala, da me bodo poklicali tehniki, tisti tapravi, ker sem šele sedaj ubral drugo pot to je odstop zaradi signala, ki ga ni. Tehniki so me v naslednjih dneh nekajkrat poklicali in vse kar so zmogli je bilo analiziranje nekaj številk, ki me ni moglo dobiti in jih je prevezalo na predplačniške Simobile. Za čuda so tudi ugotovili, da je medtem, ko so me klicali nastala takoj po klicu 15 sekundna tišina v njihovi slušalki. In ta tišina ob začetku klica, ki jo sliši klicatelj mi tudi ni všeč, saj marsikdo takoj pomisli, da se je zmotil ali da je kaj drugega narobe. V resnici pa signal išče moj nedosegljiv telefon in se prevezuje na drugo številko. Vprašali so me še, če pravilno držim telefon v roki med pogovorom. To je vse kar so tehniki zaenkrat namenili moji pokritosti sedaj in tudi v januarju in februarju letos, ko sem prvič prijavil bistveno poslabšanje.
Seveda Homer, se zavedam, če zadeva pride do Haaga sem pravno pogorel. Jaz bi stvar reševal arbitražno ex aequo et bono po načelu logike in pravičnosti. Čemu neki bi moral ostati pri njih, če nimam nič od njih, in zakaj še plačeval naročnine in kazni (150 EUR po pogodbi) ob slovesu, ker mi niso več v stanju po 15 letih normalnega delovanja sedaj nuditi ničesar drugega kot Out of service. In jasno je, da z objektom ni nič narobe saj so na isti mizi Simobil in Telemah z vsemi črticami na displeju in Telekom z nulo ali sramežljivo eno zarezo. In če še iz okoljevarstvenega in zdravstvenega vidika gledam, na vse to ugotavljam, da mi Telekom s tem hoče tudi zdravstveno škodovati, saj menda mobilni aparati, ki delajo ob slabših pogojih bolj škodujejo zdravju. Če k temu dodam še vse WIFIje, brezžične miške in proti komarna in drugim golaznim namenjena svetila in piskala bom en dan iz pisarne stopil kar pečen. Tu pa me seveda še čaka ozonska infra za lepši izgled in skorjico.
Hvala Gzii za podatke o repetitorju. Imam izkušnje s tem in dokler je v zamenjavi operaterja rešitev, ga ne bom uporabil.
Janton ne vem, če koritniki, so pa bili pred leti v ljudski inciativi zoper to bazno anteno tudi širši Sloveniji poznana imena. In vikendi ter stanovanjske hiše na pobočju so resnično nesrečno postavljena horizontalno v isti ravnini kot antene na vrhu stolpa. In to recimo tam nekje 200, 300 metrov zračne. Poznam načelo neškodljivosti sevanja baznih anten proti tlom in proti stanovalcem pod antenami, kako pa je v radiusu nekaj prvih nekaj 100 metrov v isti višin anten pa mi ni poznano. Kaj je ta inciativa dosegla, če je sploh kaj dosegla ne vem, posumil pa sem, da gre morda pri vseh teh problemih morda tudi za zmanjševanja moči oddajanja na račun tega. Ne vem morda.
Če sem v prvem postu govoril o mojih povprečnih kritičnih na rdečem polju napisanih -115 dBm imam v drugem kraju, kjer preživim preostalo polovico življenja, na zelenem polju analizatorja napisanih -63 dBm. In to s Telekomove antene. Torej ni vse črno, imam pač smolo, da se pisarna nahaja v tistih nekaj % , ki jih kao ne pokrivajo. Ampak naj zavraga to v mojem primeru priznajo.

Takoj mi je lažje, ker sem lahko tegobe delil z nekom ..

_________________
Matjaž »»»»»


Na vrh
   
OdgovorObjavljeno: So Avg 22, 2015 14:00 
Odsoten
Site Admin
Uporabniški avatar

Pridružen: Sr Nov 26, 2003 9:37
Prispevkov: 10537
V času socializma, smo take reči reševali z ViPom, tehniki smo poznali tehnike, buđoti šefe. Danes je to prepovedano, druge rešitve pa ne delujejo.
Tisti gziijev repeater dela samo na 900M, kjer ima 3G predvsem Simobil, drugi pa mislim da ne. Itak pa to dredko spodobno deluje.

_________________
10km SV od Kranja (na robu ravnine ob vznožju Krvavca) koordinati 14.45386 in 46.26856
Home made sprejem DVB-C Krim
Ati Radeon HD 4350 ful HW h.264 dekodiranje (0% CPU)


Na vrh
   
OdgovorObjavljeno: So Avg 22, 2015 23:01 
Odsoten
Ponudnik

Pridružen: So Jan 02, 2010 20:14
Prispevkov: 254
Da Tehnični za spodobno rešitev po vseh mojih izkušnjah pride res samo menjava operaterja, če je ta na voljo. Za pogovore s žlahto je vse dobro od Vibrov Skypov, komunikatorjev, cenenih repetitorjev ... za poslovne pogovore Dolenjca in recimo nekoga iznad Tolmina , ki se piše tako kot vsi vaščani po imenu vasi , ali pa s Prekmurci, pa z drugimi to mora biti razločno., že tako so problemi za vse razumet.
Danes popoldan nimam niti za vzorec več signala v pritličju. Šel sem 6 metrov višje na odprt balkon smer direkt proti bazni anteni in začuda mi je našel celo 3 Telekomove antene ampak vse zanič. Jezen sem in tegoten ker me hočejo prepričat , da je pri njih že desetletje enako in da se zmišljujem. Tu še antene za repetitor več ne morem postavit.

Podatki najbližje in "najboljše" antene: Telekom N026
oddaljeno samo 2193 m
GSM 900
UMTS 2100
LTE 800

Slika Slika

_________________
Matjaž »»»»»


Na vrh
   
Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po  
Napiši novo temo  Odgovori na temo  [ 26 prispevkov ]  Pojdi na stran 1 2 3 Naslednja

Vsi časi so UTC+02:00 Evropa/Ljubljana


Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost


Ne morete pisati prispevkov v temi
Ne morete odgovarjati na teme v forumu
Ne morete urejati prispevkov v temi
Ne morete brisati vaših prispevkov forumu
Ne morete dodati priponk prispevkom

Pojdi na:  
Teče na phpBB® Forum Software © phpBB Limited