Telstar

Forum o satelitski, kabelski, zemeljski in IP TV
Danes je So Maj 18, 2024 6:46

Vsi časi so UTC+02:00 Evropa/Ljubljana




Napiši novo temo  Odgovori na temo  [ 120 prispevkov ]  Pojdi na stran Prejšnja 16 7 8 9 1012 Naslednja
Avtor Sporočilo
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: Po Sep 28, 2009 8:55 
Citiram:
Tisti Wireless lahko samo malenkostno poveča porabo. Verjetno ni več kot 100 mW razlike med vklopljenim in izklopljenim. Torej na letni ravni 0.8 KWh, oziroma nekaj centov.
Problem takšnih nepotrebnih WiFi vmesnikov niti ni poraba elektrike, ampak bolj onesnaženje frekvenčnega prostora, povzročanje kakšnih nepotrebnih motenj, potencialne varnostne luknje, če ima kdo nekaj priključeno in prižgano, a hkrati ne pravilno skonfigurirano, kar se kaj rado primeri prav pri tistih, ki imajo prižgano nekaj, česar sploh ne potrebujejo.

Aleš


Na vrh
   
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: Pe Avg 27, 2010 15:06 
Odsoten

Pridružen: To Jan 20, 2004 12:25
Prispevkov: 659
Končno se nekaj premika na Siolu, zraven dvigovanje cen

http://www.telekom.si/podjetje/sredisce ... renos.html

_________________
T2 na Telekom optiki


Na vrh
   
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: Pe Avg 27, 2010 22:19 
Odsoten
Site Admin
Uporabniški avatar

Pridružen: Sr Nov 26, 2003 9:37
Prispevkov: 10537
Ja res zanimivo, iz Mpeg2 bodo prekodirali v MPEG4 in s tem izboljšali kakovost slike. :) :(


Na vrh
   
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: So Avg 28, 2010 9:11 
H.264 je že fajn, ampak ne v primeru SiOLa, ko je tako stisnjen, da je gledljiv le na 21'' CRT TVju... :roll:

Ampak njim je v interesu, da lahko ponudijo TV ljudem, ki so oddaljeni nekaj km od DSLAM-a (t.j. modem se jim postavi na 4Mbps). Kar po svoje ni narobe - vsem pa itak ne moreš ustreči. Vsaj optikašem bodo pustili originalne streame (čeprav bi lahko tudi bakrašem z dovolj sinhronizacije).

Meni se modem postavlja na 60Mbps - če bi imel SiOL, bi me silili v kockasti MPEG-4 in mi bi preprečili gledanje HD programov. :roll: Na srečo T-2 obravnava vse uporabnike enako in imam lahko na tej liniji nekaj TV vmesnikov (med njimi tudi HD).


Na vrh
   
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: So Avg 28, 2010 15:36 
Odsoten

Pridružen: Če Jun 28, 2007 17:57
Prispevkov: 2084
Citiram:
Ja res zanimivo, iz Mpeg2 bodo prekodirali v MPEG4 in s tem izboljšali kakovost slike. :) :(
Citiram:
Selitev programov na nove enkoderje je del obsežnejšega projekta postopne migracije vseh uporabnikov SiOL TV na bakrenem omrežju na izključno prenosni standard MPEG4, medtem ko bo po drugi strani to omogočilo, da bodo uporabniki SiOL TV na optičnem omrežju lahko TV programe sprejemali v izvirni kakovosti (from the source).
Jaz to razumem tako, da bodo za baker uporabili nove, boljše koderje MPEG-4, na optiko pa bodo spustili izvirni stream, tudi če bo MPEG-2. Skratka, vsi naj bi pridobili.

_________________
The planet is fine. The PEOPLE are fucked. Ne tm****izmu!


Na vrh
   
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: Po Avg 30, 2010 13:49 
Odsoten

Pridružen: To Jan 20, 2004 12:25
Prispevkov: 659
http://box.siol.net/

_________________
T2 na Telekom optiki


Na vrh
   
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: Po Avg 30, 2010 14:47 
Odsoten
Site Admin
Uporabniški avatar

Pridružen: Sr Nov 26, 2003 9:37
Prispevkov: 10537
Zanimljivo http://box.siol.net/box/tehnicne_lastnosti/
Ima disk in DVB-T. čudno da so šli v disk pri stranki, Amis vse snema na svoj disk enkrat in predvaja strankam po želji brez da bi se ukvarjali s programiranjem. Je pa res, da ti tole ostane na disku, amisov posnetek pa se zgubi.


Na vrh
   
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: Po Avg 30, 2010 19:06 
Ne samo to, ima DVB-T2 ! Pa HD PiP !

Mimogrede, izgled tega GUI me na spominja na nekega ponudnika :P

Slika

Pa kaj stane res samo 69eur v prosti prodaji? Ă


Na vrh
   
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: Po Avg 30, 2010 21:10 
Odsoten
Site Admin
Uporabniški avatar

Pridružen: Sr Nov 26, 2003 9:37
Prispevkov: 10537
Potem je več kot zanimiv tudi kot DVB-T sprejemnik.


Na vrh
   
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: Po Avg 30, 2010 21:55 
Odsoten
Moderator

Pridružen: Pe Okt 21, 2005 11:39
Prispevkov: 2518
Citiram:
Ne samo to, ima DVB-T2 ! Pa HD PiP !
Tudi DVB-C podpira. Zanimiva škatla.
Nikjer pa nisem zasledil koliko je redna cena. Se nočem ravno vezati za dve leti 8)

_________________
WaveFrontier T90
Samsung UE40ES6710 Smart TV
PHILIPS DTR3442B DVB-T2
Telemach DVB-C


Na vrh
   
Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po  
Napiši novo temo  Odgovori na temo  [ 120 prispevkov ]  Pojdi na stran Prejšnja 16 7 8 9 1012 Naslednja

Vsi časi so UTC+02:00 Evropa/Ljubljana


Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov


Ne morete pisati prispevkov v temi
Ne morete odgovarjati na teme v forumu
Ne morete urejati prispevkov v temi
Ne morete brisati vaših prispevkov forumu
Ne morete dodati priponk prispevkom

Pojdi na:  
Teče na phpBB® Forum Software © phpBB Limited