Telstar

Forum o satelitski, kabelski, zemeljski in IP TV
Danes je So Jun 15, 2024 15:35

Vsi časi so UTC+02:00 Evropa/Ljubljana




Napiši novo temo  Odgovori na temo  [ 19 prispevkov ]  Pojdi na stran 1 2 Naslednja
Avtor Sporočilo
 Naslov prispevka: DM500HD v2
OdgovorObjavljeno: Po Sep 30, 2013 8:24 
Odsoten
1. Butalc
Uporabniški avatar

Pridružen: To Jan 20, 2004 10:40
Prispevkov: 848
Kraj: Butal..e
Vidim, da Oskar že prodaja nove DM500HD v2. Prodaja jih po 350€, priporočena maloprodajna cena pa je kar 500€ za kos. Bo treba počakat, da cena pade pod 200€.

http://oskarveliki.si/index.php/dream-d ... -v2-1.html


Na vrh
   
 Naslov prispevka: Re: DM500HD v2
OdgovorObjavljeno: Po Sep 30, 2013 9:56 
Odsoten

Pridružen: Če Maj 24, 2012 23:00
Prispevkov: 2033
Flash in RAM sta se medtem izredno pocenila.
Menim, da več, kot 160€ te škatle niso vredne.
Vse ostalo je plačilo enigem in čisti zaslužek firme.

Največ, kar so uporabniki naredili, je podpora tem sanjskim škatlam.
Firma pa za razvoj enigme.
Zahvaljujoč temu, je trg poln linux škatel.

_________________
Pomoč? - 666 - Branko
Prodajam ga zaradi neuporabe in ga ne potrebujem.


Na vrh
   
 Naslov prispevka: Re: DM500HD v2
OdgovorObjavljeno: Po Sep 30, 2013 10:40 
Odsoten
1. Butalc
Uporabniški avatar

Pridružen: To Jan 20, 2004 10:40
Prispevkov: 848
Kraj: Butal..e
Originalni DM500HD v1 se med profesionalci trenutno hondlajo za cca. 180€.
Jaz še vedno prisegam na Dreambox-a. Podpora je super in na spletu dobiš vse, kar rabiš. Zelo pomembno se mi zdi, da je na voljo tudi veliko različnih setting list. Da bi sam iskal kanale po satelitih in delal svojo setting listo, mi ne pade na pamet.


Na vrh
   
 Naslov prispevka: Re: DM500HD v2
OdgovorObjavljeno: Po Sep 30, 2013 10:58 
Odsoten

Pridružen: Če Maj 24, 2012 23:00
Prispevkov: 2033
Settings liste so iste za vse e1 ali e2 sprejemnike.
To pomeni, da se lahko prenašajo po mili volji.
Razlika pri imagejih je individualna konfiguracija za dotični image/sprejemnik.
To se naredi v settings editorju pred pošiljanjem nastavitev v sprejemnik.

Podpora pri dreamu je res kul, toda 99% stvari je moč predelati za
druge. Npr inštalacija dvbt ključa v neki drug sprejemnik.

Jaz nimam dreamboxa za e2, pa uporabljam dreambox control center,
ker je poenostavljeno dodelan, za večino stvari, ki jih uporabnik rabi.

Edinstveni je analogni modem!
Ne vem, če bi se dalo zunanji 232, analogni modem, priključiti na druge e2 sprejemnike.
Koda:
NEW Version 2 model - The Worlds smallest High Definition Linux set-top box
with increased 1GB Flash and 512MB RAM

400 MHz Processor, Linux Operating System
1 x Smartcard Reader, eSATA support for external hard drives
Single fixed DVB-S2 tuner
Mini USB2 for service, 10/100Mbit Ethernet Interface, 2 x LED status
1 x Scart, HDMI, AC-3, Analogue Modem, 1GB flash, 512MB RAM
Unlimited channel lists for TV/Radio, channel change time < 1 second
Full automatic service scan, direct bouquet lists, EPG, videotext, DiSEqC, Skin support
Universal mains PSU and full size remote handset included
'Genuine DreamBox' Plug-in to confirm authenticity

_________________
Pomoč? - 666 - Branko
Prodajam ga zaradi neuporabe in ga ne potrebujem.


Na vrh
   
 Naslov prispevka: Re: DM500HD v2
OdgovorObjavljeno: Po Sep 30, 2013 11:42 
Odsoten
1. Butalc
Uporabniški avatar

Pridružen: To Jan 20, 2004 10:40
Prispevkov: 848
Kraj: Butal..e
Jaz sem trenutno enako na e1 (DM500S) in uporabljam DCC.
Nemški kanali na Astri 1 ne bodo v nedogled simultano oddajali v SD in HD, zato bo slej ko prej treba iti na HD.
Tudi šering baje precej bolje deluje na e2 kot na e1.
Z večjim spominom je zdaj odpravljen problem polnega EPG bufferja.
Drugače pa je ponudba raznih Linux boxov na trgu taka, da človek res ne ve, za katerega bi se odločil.


Na vrh
   
 Naslov prispevka: Re: DM500HD v2
OdgovorObjavljeno: Po Sep 30, 2013 13:17 
Odsoten

Pridružen: Če Maj 24, 2012 23:00
Prispevkov: 2033
Nisem opazil razlike med CS na e1, e2 ali poceni kitajskih sprejemnikih samo z ccamom, megacamom...
ter npr 5k4 s sssp in hadu vtičnikom za cccamu na sblcju.
Če so dcwji pravi in PRAVOČASNi, delujejo vsi odlično.

_________________
Pomoč? - 666 - Branko
Prodajam ga zaradi neuporabe in ga ne potrebujem.


Na vrh
   
 Naslov prispevka: Re: DM500HD v2
OdgovorObjavljeno: Po Sep 30, 2013 14:17 
Odsoten

Pridružen: Če Jul 17, 2008 11:20
Prispevkov: 470
Prisegaš na DM, imaš pa v lasti predpotopni DM500S :) Novi Dreamboxi so po mojem mnenju zelo zgrešen nakup, saj za svojo ceno ponujajo malo. Odločitev za nov box je bolj enostavna, kot misliš. Vu+ ali Xtrend so trenutno najboljše izbire na trgu, sam pa bi ti priporočil Vu+ Solo2. Top sprejemnik za zelo sprejemljivo ceno, povozi vsakega DM v tem rangu.

_________________
http://www.satnigmo.com/forum


Na vrh
   
 Naslov prispevka: Re: DM500HD v2
OdgovorObjavljeno: Po Sep 30, 2013 14:46 
Odsoten

Pridružen: Če Maj 24, 2012 23:00
Prispevkov: 2033
Citiram:
Vu+ Solo2.
Stane, kot gigablue quad z dodatnim dvbc/t tunerjem vred.

Razlika je samo, da ima več flasha, ki pa je trenutn (še vedno?) nedostopen.
Torej je uporabno 512mb, ravno tako samo pol rama.

gigablue quad pa ima dodatno 2ci.

Po načinu izdelave pa sta oba kitajca, čeprav enemu lepijo made in germany.

_________________
Pomoč? - 666 - Branko
Prodajam ga zaradi neuporabe in ga ne potrebujem.


Na vrh
   
 Naslov prispevka: Re: DM500HD v2
OdgovorObjavljeno: Po Sep 30, 2013 15:03 
Odsoten

Pridružen: Če Jul 17, 2008 11:20
Prispevkov: 470
Malo si čudno napisal, ampak dejstvo je, da 1GB rama in 256MB flasha zadostuje za današnje časa. Dejstvo je tudi, da 2 CI vtiča redkokdo rabi, tako da 1 pri Solo2 zadostuje. Solo2 dvomim, da je kitajec, je bolj verjetno korejec, ampak bi moral preverit pri svojem Duo2. Tist dodatni tuner je seveda + za gigablue, to je tudi njegova največja prednost pred ostalimi.

Gigablue podpora ni enaka Vu+, saj OpenPLi ne podpira Gigablue sprejemnikov. Zame je to velik minus, čeprav je res, da obstajajo Pli derivati, ki podpirajo tudi Gigablue, samo to ni to. Gigablue je do nedavnega imel tudi take težave z gonilniki, da so ga praktično vsi že počasi odpisali. No, potem so se le zganili in izdali neke sposobne gonilnike. Vu+ sicer tudi ni znan po res kvalitetnih gonilnikih, ampak ni nekih večjih težav, tudi manjših ni toliko. So neke težavice, ki pa bolj motijo razvijalce imageov.

Še glede CS. Gzii ima prav, ko je napisal, da je važna kakovost odzivov oz. linije in ne, ali gre za E1 ali E2.

_________________
http://www.satnigmo.com/forum


Na vrh
   
 Naslov prispevka: Re: DM500HD v2
OdgovorObjavljeno: Po Sep 30, 2013 15:54 
Odsoten
1. Butalc
Uporabniški avatar

Pridružen: To Jan 20, 2004 10:40
Prispevkov: 848
Kraj: Butal..e
Imam CS na testu, pa mi zadeva tako prekinja, da praktično ni uporabna. Ne vem pa, če je problem pri meni na liniji, imam namreč T2 optiko. Internet mi deluje, ne da bi opazil kakršnekoli motnje.


Na vrh
   
Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po  
Napiši novo temo  Odgovori na temo  [ 19 prispevkov ]  Pojdi na stran 1 2 Naslednja

Vsi časi so UTC+02:00 Evropa/Ljubljana


Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov


Ne morete pisati prispevkov v temi
Ne morete odgovarjati na teme v forumu
Ne morete urejati prispevkov v temi
Ne morete brisati vaših prispevkov forumu
Ne morete dodati priponk prispevkom

Pojdi na:  
cron
Teče na phpBB® Forum Software © phpBB Limited