Telstar

Forum o satelitski, kabelski, zemeljski in IP TV
Danes je Sr Jun 12, 2024 18:27

Vsi časi so UTC+02:00 Evropa/Ljubljana




Napiši novo temo  Odgovori na temo  [ 6 prispevkov ] 
Avtor Sporočilo
OdgovorObjavljeno: So Okt 26, 2013 8:06 
Odsoten
1. Butalc
Uporabniški avatar

Pridružen: To Jan 20, 2004 10:40
Prispevkov: 848
Kraj: Butal..e
Ali ima kdo na forumu kakšne izkušnje s CS-om. Na Dreambox sem instaliral CS, zdaj pa po daljšem lovljenju in iskanju napake, ki se mi je pojavila po 14 dnevih normalnega delovanja, ugotavljam, da mi CS file, ki sem ga vstavil v ustrezno mapo satelitskega sprejemnika, sesuva internetno povezavo na router priključeneha PC-ja. Zadeva je taka, da mi Internet na PC-ju deluje BP dokler ne izključim računalnika za uro ali dve, ko pa ga ponovno poženem, mi CS file v Dreaamboxu na meni nejasen način popolnoma zablokira oz. zabaše PC internetni dostop. Po resetu routerja se internetna povezava PC-ja spet vzpostavi do naslednjega izklopa računalnika, ko se zadeva ponovi. Za test sem iz Dreamboxa zradiral CS file in po rebootu sprejemnika se mi je internetna povezava na PC-ju v trenutku vzpostavila, tako da težave ziher povzroča CS file?
Ima kdo kakšne izkušnje s to tematilo?


Na vrh
   
OdgovorObjavljeno: So Okt 26, 2013 8:57 
Odsoten

Pridružen: Če Maj 24, 2012 23:00
Prispevkov: 2033
Če imaš v dreamu nekaj 100 c, n in f vrstic, je možno.
Drugače pa tomato ali ddwrt fw v router.
Če gre za statični IP, je lahko kak napad.

_________________
Pomoč? - 666 - Branko
Prodajam ga zaradi neuporabe in ga ne potrebujem.


Na vrh
   
OdgovorObjavljeno: So Okt 26, 2013 9:12 
Odsoten
1. Butalc
Uporabniški avatar

Pridružen: To Jan 20, 2004 10:40
Prispevkov: 848
Kraj: Butal..e
Kako je pisan CCCam.cfg file oz koliko vrstic ima, nimam pojma, ga nisem pisal jaz?
Router, ki ga imam, je žični!
Ja, imam statični IP.


Na vrh
   
OdgovorObjavljeno: So Okt 26, 2013 9:32 
Odsoten

Pridružen: Če Maj 24, 2012 23:00
Prispevkov: 2033
Jaz bi pogledal cfg file, če je vse v redu.
Razlage, kaj pomeni cccam.cfg, so po večini forumov.

Drugo bi dal tomato ali ddwrt v router. Če router ne podpira pa probal drugega.
Najcenejši router, ki podpira ddwrt je 16€.
http://www.mimovrste.com/artikel/247000 ... -tl-wr740n
tale je pa pravljica-da se mu prespajkati ram ddr1, da postane 64mb in služi še za torrent klijenta...
http://www.mimovrste.com/artikel/247003 ... l-wr1043nd

_________________
Pomoč? - 666 - Branko
Prodajam ga zaradi neuporabe in ga ne potrebujem.


Na vrh
   
OdgovorObjavljeno: Sr Nov 27, 2013 10:46 
Odsoten
1. Butalc
Uporabniški avatar

Pridružen: To Jan 20, 2004 10:40
Prispevkov: 848
Kraj: Butal..e
Sem rešil težavo, da sem kupil nov router. Sedaj mi Dreambox-ov CS ne sesuva več PC internetne povezave.

http://social.technet.microsoft.com/For ... networking


Na vrh
   
OdgovorObjavljeno: So Jan 11, 2014 22:50 
Še najvišjo prioritedo daj drimu v QoS na dd-wrt ;)


Na vrh
   
Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po  
Napiši novo temo  Odgovori na temo  [ 6 prispevkov ] 

Vsi časi so UTC+02:00 Evropa/Ljubljana


Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov


Ne morete pisati prispevkov v temi
Ne morete odgovarjati na teme v forumu
Ne morete urejati prispevkov v temi
Ne morete brisati vaših prispevkov forumu
Ne morete dodati priponk prispevkom

Pojdi na:  
cron
Teče na phpBB® Forum Software © phpBB Limited