Telstar

Forum o satelitski, kabelski, zemeljski in IP TV
Danes je Sr Jun 12, 2024 17:50

Vsi časi so UTC+02:00 Evropa/Ljubljana




Napiši novo temo  Odgovori na temo  [ 6 prispevkov ] 
Avtor Sporočilo
OdgovorObjavljeno: To Jun 03, 2014 14:45 
Odsoten
1. Butalc
Uporabniški avatar

Pridružen: To Jan 20, 2004 10:40
Prispevkov: 848
Kraj: Butal..e
Ugotovil sem, da nov Vu+ duo2 sprejemnik ne kaže pravilni nivo signala. 120 cmm krožnik imam obrnjen na Astro 19,2E, signala na najmočnejših kanalih bi moralo biti 100%, Satfinder v sprejemniku pa kaže maximalno 93% oz. 14,9dB. Moj drugi sprejemnik (Dreambox) kaže pravilni nivo 100%. A je na forumu kakšen strokovnjak, ki bi vedel, ali gre za napako v tunerju, sprejemniku ali v programu sprejemnika. Sprejemnik ima vgrajen Plug-in tuner. Ali bi z zamenjavo tunerja odpravil napako Satfinder prikazovalnika?


Na vrh
   
OdgovorObjavljeno: To Jun 03, 2014 20:43 
Odsoten

Pridružen: Po Jan 19, 2004 18:17
Prispevkov: 409
Sprejemniki niso mišljeni za realne meritve signala. Kakšen nivo signala pokaže pa je odvisno predvsen od programske opreme. Se pravi zamenjati image.... Sem tudi sam opazil, da pri različnih programsih opremah kaže različno, Npr. pri enem pokaže 100%, pri drugem pa pokaže 85% maksimum in to je v bistvu 100%. Če bo signal padel na mejo, bosta oba zažela kockati na isti točki, samo pri enem bo kazalo 30%, pri drugem pa 15%, ker je pač razlika v pokazatelju signala, kar pa ni isto z dejanskim stanjem....
Se pravi vseeno je kako ti kaže sprejemnik, važno je, da je sama antena nacentrirana in, da ti merilec pokaže pravilno. če bi odpovedal tuner, bi lahko kazalo veliko manj signala, ampak bi videl tudi na sliki - kocke.....


Na vrh
   
OdgovorObjavljeno: To Jun 03, 2014 21:26 
Odsoten
1. Butalc
Uporabniški avatar

Pridružen: To Jan 20, 2004 10:40
Prispevkov: 848
Kraj: Butal..e
Hvala za tvoj odgovor! Si me malo pomiril, da je možni vzrok pogreška Image sprejemnika. Saj sprejemnik drugače deluje popolnoma brez problemov, le da sem opazil, da Satfinder ni natančen, kar se absolutnega nivoja tiče. Najbolje, da glede na tvoj post, vse pustim pri miru. Image, ki ga imam instaliranega (Open ATV) mi je namreč zelo všeč in bom pri njem ostal.


Na vrh
   
OdgovorObjavljeno: To Jun 03, 2014 21:38 
Odsoten

Pridružen: Po Jan 19, 2004 18:17
Prispevkov: 409
Če vse dela ok, potem je sigurno image - samo indikator signala. Tako,da tudi, če se image zamenja, ne bo nič bolj delalo, samo pokazalo bo več signala.


Na vrh
   
OdgovorObjavljeno: Sr Jun 04, 2014 7:49 
Odsoten

Pridružen: Če Jul 17, 2008 11:20
Prispevkov: 470
To glede imagea ne bo ravno držalo, mogoče edino v primeru, če gre za različne gonilnike v posameznem imageu. Drugače pa tunerji pri Duo2 so dobri, naj te ne skrbijo tisti procenti.

_________________
http://www.satnigmo.com/forum


Na vrh
   
OdgovorObjavljeno: Sr Jun 04, 2014 7:57 
Odsoten

Pridružen: Po Jan 19, 2004 18:17
Prispevkov: 409
Ja, preverjeno, da bo držalo. Sem probal različne image, pa kažejo različne nivoje signala. Tunerji so dobri, samo sam software je pač narejen malo drugače. Kar pa ne pomeni, da bo sprejemnik slabše delal, samo pokaže različne indikacije signala. PREVERJENO!


Na vrh
   
Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po  
Napiši novo temo  Odgovori na temo  [ 6 prispevkov ] 

Vsi časi so UTC+02:00 Evropa/Ljubljana


Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov


Ne morete pisati prispevkov v temi
Ne morete odgovarjati na teme v forumu
Ne morete urejati prispevkov v temi
Ne morete brisati vaših prispevkov forumu
Ne morete dodati priponk prispevkom

Pojdi na:  
cron
Teče na phpBB® Forum Software © phpBB Limited