Telstar

Forum o satelitski, kabelski, zemeljski in IP TV
Danes je Sr Jun 12, 2024 16:18

Vsi časi so UTC+02:00 Evropa/Ljubljana




Napiši novo temo  Odgovori na temo  [ 64 prispevkov ]  Pojdi na stran Prejšnja 13 4 5 6 7 Naslednja
Avtor Sporočilo
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: To Feb 12, 2013 13:22 
Odsoten

Pridružen: To Jan 20, 2004 7:25
Prispevkov: 58
Citiram:
2. sprejemnik je že zastarel, ima malo RAMa, kar je lahko zelo problematično, govorim iz izkušenj.
Ce imas epg do 5 provajderjev in pa 32Mb swapa, ni nobenega blema, vem iz prakse.
Seveda pa so težave, če hočeš imeti epg za vse kar obstoja. Nihče pa ni omenil dejstva,
da slika v sliki hd/hd deljuje edino na orig 8000 kot je treba, pa čeprav je sprejemnik zastarel!!!
Da dela plugin s katerim prirediš enemu programu zvok od drugega spet samo na 8000.
To sta cukrčka, ki včasih prideta zelo prav.

Lp

Ham


Na vrh
   
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: To Feb 12, 2013 20:29 
Odsoten

Pridružen: Če Jul 17, 2008 11:20
Prispevkov: 470
Kar si napisal glede PIP HD/HD in Audio PIP vtičnika ne drži (več). PIP HD/HD omogočata trenutno SOLO2 in QUAD (in vsi, ki bodo še prišli to leto), Audio PIP pa tudi deluje, recimo na ET9000.

Fora pa je, da je DM uporabil nek boljši CPU takrat, ki ima možnost strojne podpore HD/HD PIP. Škoda, ker E2 ne podpira določanja velikosti PIP slike. Jaz te funkcije zato sploh ne uporabljam.

_________________
http://www.satnigmo.com/forum


Na vrh
   
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: To Feb 12, 2013 21:00 
Odsoten

Pridružen: To Jan 20, 2004 7:25
Prispevkov: 58
Citiram:
Kar si napisal glede PIP HD/HD in Audio PIP vtičnika ne drži (več).
Tocno tako, to dela - bo delalo na novih strojih, ki pa sele prihajajo, trenutno je na voljo zgolj solo2.
Ne vem kako je z GigaBlue, ker ga ne poznam dovolj dobro. Vem samo to, da PIP HD/HD in pa AUDIO PIP
na VU+ Ultimo, ki je ce odmislimo novo prihajajoce makine, najmocnejsi HW ta moment, ne delata.
Na 8000 pa je to delalo 4 leta nazaj!!! Res pa je tudi, da tudi na novejsih 500HD in pa 7020HD ne delata,
ker je to pac specifika CPUja, ki jo ima samo original 8000!!!

Lp

Ham


Zadnjič spremenil HAM, dne Sr Feb 13, 2013 10:48, skupaj popravljeno 1 krat.

Na vrh
   
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: Sr Feb 13, 2013 10:30 
Odsoten

Pridružen: Pe Mar 23, 2007 11:18
Prispevkov: 72
Ne spoznam se dovolj na te nove SAT stroje, pa me zanima, ali kateri omogoča tudi sprejem 4:2:2 feedov ?


Na vrh
   
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: Sr Feb 13, 2013 11:26 
Odsoten

Pridružen: Če Jul 17, 2008 11:20
Prispevkov: 470
@HAM

Ja, tudi na QUAD deluje HD/HD PIP. Da dela PIP HD/HD na DM8000, ne more biti glavna odločitev pri nakupu, ker je to le ena funkcija od mnogih.

4:2:2 feede obstoječi VU+, DM, Xtrend in Gigablue sprejemniki ne podpirajo, ker tudi čip ne podpira tega. Azbox sprejemniki recimo podpirajo 4:2:2 feede, samo ker imam slabe izkušnje s to firmo, teh sprejemnikov ne priporočam.

_________________
http://www.satnigmo.com/forum


Na vrh
   
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: Sr Feb 13, 2013 14:07 
Odsoten
Site Admin
Uporabniški avatar

Pridružen: Sr Nov 26, 2003 9:37
Prispevkov: 10537
Fide bom itak lovil na PC-ju.
Opcije, da ton od PiPa spelješ recimo na Scart oziroma analogni stereo izhod pa itak verjetno nobeden nima. Mislim, da bi ta ton speljal na slušalke.

_________________
10km SV od Kranja (na robu ravnine ob vznožju Krvavca) koordinati 14.45386 in 46.26856
Home made sprejem DVB-C Krim
Ati Radeon HD 4350 ful HW h.264 dekodiranje (0% CPU)


Na vrh
   
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: Sr Feb 13, 2013 18:37 
Odsoten

Pridružen: To Jan 20, 2004 7:25
Prispevkov: 58
Citiram:
@HAM

Ja, tudi na QUAD deluje HD/HD PIP. Da dela PIP HD/HD na DM8000, ne more biti glavna odločitev pri nakupu, ker je to le ena funkcija od mnogih.
Hotel sem samo povedati, da vse take in drugacne kopije se vedno niso
dohitele tistega kar je 8000 imel mnogo casa nazaj. Seveda je tudi ta pip
mimo, je bilo pa fino, ko se ni bilo F1 in ostalih sportnih dogotkov v HD na LJU.
Ze zelo dolgo nazaj sem na tak nacin lahko spremljal F1 hd na orf, zvok pa priredil z pop-a.
Pravi napredek se bo zgodil sele s pojavom novih makin, samo tukaj bo pa drug problem!!!
Poganjati E2 na teh Ghz strojih bo ravno tako, kot imeti recimo win95 na zadnjih pc hw!!!
Ce ne bo nekaj novega, kot je XBMC, ali mogoce se kaj bolj izvirnega, bo bolj klavrno.
Samo meriti zap v ms in imeti v ram-u placa za 100 epg-jev, je brez veze.

Ham


Na vrh
   
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: To Feb 19, 2013 9:10 
Odsoten
Site Admin
Uporabniški avatar

Pridružen: Sr Nov 26, 2003 9:37
Prispevkov: 10537
Pa ga imam. Ker sem se zadovoljil s starim daljincem, je bila cena še ugodnejša in prvo kar sem preveril je bilo zakaj medra in Exit tipka tako slabo dlata, vzrok je v obrabljenem prevodnem nanosu na gumici. Stvar sem rešil z zamenjavo blazinice na gumici. Stari dobri Iskrini telefoni so imeli gumi tastaturo iz dveh delov, prosojnega neprevodnega in črnega prevodnega. Prevodna je cela blazinica, zato se ne more iztrošiti. Zalepi se jo s silikonskim lepilom. Tako sem popravil že vrsto daljincev - je pa treba nekaj spretnosti in pazljivosti.

Sedaj pa pride na vrsto izgubljanje časa z nastavitvami, spoznavanjem možnosti..., kot prvo mi ne dela motor, meni za nastavitev DiSEqC je sicer zelo obširen in se res da marsikaj anstaviti, samo zdi se mi, da ima več napak, pozicioner omenja samo pri DiSEqC 1.0, ki pa ni namenjen motorju.
Nameščen je Nemesis z vsemi nastavitvami prodajalca. Ali so nastavitve DiSEqC-ja odvisne od imiĂ°a?. V čem se sploh razlikujejo imiĂ°i

_________________
10km SV od Kranja (na robu ravnine ob vznožju Krvavca) koordinati 14.45386 in 46.26856
Home made sprejem DVB-C Krim
Ati Radeon HD 4350 ful HW h.264 dekodiranje (0% CPU)


Na vrh
   
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: To Feb 19, 2013 9:50 
Odsoten

Pridružen: To Jun 03, 2008 17:29
Prispevkov: 1210
Se mogoče kaj ve, ali bodo za Dreamboxe kaj popravili dekodiranje zvoka? Da ne bi prišlo do problemov, če bodo res prestavili MUX A in MUX C na AAC, kot so napovedali.

Po forumih se je precej pisalo, da Dreamboxi pri AAC dekodirajo samo najbolj osnovno verzijo. Pri ostalih verzijah AAC pa gre zvok pri Dreamboxih menda samo do kakšnih 10 kHz ali mono. Pri naslednjem radiu so opažali take težave tudi z novejšimi verzijami firmware:

12.633 H 22.000 FEC 5/6
Astra 19,2°
89 HIT FM

Za primerjavo kvalitete, internet streaming: http://www.hitfm.de/live.wvx


Na vrh
   
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: To Feb 19, 2013 20:55 
Odsoten

Pridružen: Če Jul 17, 2008 11:20
Prispevkov: 470
Nemesis je lahko še stari, to moraš preverit v nastavitvah. Sicer pa jaz sem pristaš OpenPLi imiĂ°a, ki se od drugih tudi najbolj razlikuje. Ima namreč svojo E2, ki se razvija vzporedno z Dreambox E2. Meni je ta imiĂ° the best, pa sem ga uporabljal že na DM500HD in zdaj na VU+DUO in ET5000. Še posebej je primeren za škatle z malo spomina, ker za razliko od imiĂ°ev, ki bazirajo na original DM enigmi, ne zaseda toliko rama po defaultu.
Ima pa tudi nekaj drugih zanimivih funkcij, ki jih drugje ne najdeš. Razovj se lahko sicer spremlja tukaj: http://openpli.git.sourceforge.net/git/gitweb-index.cgi

Glede DISEqC pa nimam izkušenj, ker nimam motorja.

_________________
http://www.satnigmo.com/forum


Na vrh
   
Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po  
Napiši novo temo  Odgovori na temo  [ 64 prispevkov ]  Pojdi na stran Prejšnja 13 4 5 6 7 Naslednja

Vsi časi so UTC+02:00 Evropa/Ljubljana


Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov


Ne morete pisati prispevkov v temi
Ne morete odgovarjati na teme v forumu
Ne morete urejati prispevkov v temi
Ne morete brisati vaših prispevkov forumu
Ne morete dodati priponk prispevkom

Pojdi na:  
cron
Teče na phpBB® Forum Software © phpBB Limited