Telstar

Forum o satelitski, kabelski, zemeljski in IP TV
Danes je To Okt 15, 2019 21:43

Vsi časi so UTC+02:00 Evropa/Ljubljana




Napiši novo temo  Odgovori na temo  [ 60 prispevkov ]  Pojdi na stran Prejšnja 1 2 3 4 5 6 Naslednja
Avtor Sporočilo
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: Ne Jan 27, 2013 10:45 
OK, mislim, da mi je že malo bolj jasno. Smo že bliže rešitvi. Po mojem nastavitve ne sovpadajo z imeni satelitov v sprejemniku. Kot si napisal, se zadeve pogosto spreminjajo.

Zanima me pa še nekaj. Ă


Na vrh
   
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: Ne Jan 27, 2013 11:25 
OK, poskusil z manual search (izbral ZDF na Astri, kjer imajo dva TP-ja 11362 H - SR=22000 in 11954 H - SR=27500 - poskusil z obema), pa nič.

Ne vem več, kaj naj naredim ... Oni Eutelsat 28,2E pa se mi reži, ga dobim brez problema. Sranje!


Na vrh
   
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: Ne Jan 27, 2013 12:24 
Odsoten

Pridružen: Pe Jan 30, 2004 22:30
Prispevkov: 102
Ă

_________________
L.p.,sten


Na vrh
   
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: Ne Jan 27, 2013 13:14 
[quote="sten"]Ă


Na vrh
   
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: Ne Jan 27, 2013 19:46 
Odsoten
Site Admin
Uporabniški avatar

Pridružen: Sr Nov 26, 2003 9:37
Prispevkov: 10537
Ni res, pri nas bi to verjetno bilo res, ti si pa bolj zahodno, zato je vertikalni pomik večji.
3° je lahko za tvojo anteno že zelo blizu prvemu minimumu in signala ni niti za povohati. Anteno dvigni (nagni) toliko, da se bo LNB dvignil za cca 3cm.

_________________
10km SV od Kranja (na robu ravnine ob vznožju Krvavca) koordinati 14.45386 in 46.26856
Home made sprejem DVB-C Krim
Ati Radeon HD 4350 ful HW h.264 dekodiranje (0% CPU)


Na vrh
   
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: Ne Jan 27, 2013 20:07 
Citiram:
Ni res, pri nas bi to verjetno bilo res, ti si pa bolj zahodno, zato je vertikalni pomik večji.
3° je lahko za tvojo anteno že zelo blizu prvemu minimumu in signala ni niti za povohati. Anteno dvigni (nagni) toliko, da se bo LNB dvignil za cca 3cm.
Po podatkih iz Lyngsata:
Eutelsat 28A:
Azimuth & elevation in Brussels, Belgium: 150.3° & 27.6°
Astra 1KR:
Azimuth & elevation in Brussels, Belgium: 161.1° & 30.1°

Pa, če me geometrija ni čisto zapustila, kot elevacije nima kaj dosti z zemljepisno dolžino (vzhodneje, zahodneje), oz. ima krepko manj kot zemljepisna širina (severneje, južneje), glede na to, da so sateliti nekje nad ekvatorjem.

Nisem pa čisto razumel, kaj si mislil s "prvim minimumom".


Na vrh
   
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: Ne Jan 27, 2013 21:47 
Odsoten
Site Admin
Uporabniški avatar

Pridružen: Sr Nov 26, 2003 9:37
Prispevkov: 10537
Ă

_________________
10km SV od Kranja (na robu ravnine ob vznožju Krvavca) koordinati 14.45386 in 46.26856
Home made sprejem DVB-C Krim
Ati Radeon HD 4350 ful HW h.264 dekodiranje (0% CPU)


Na vrh
   
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: Po Jan 28, 2013 11:20 
Ahm, sem na 4,3E ... šit, torej, ker padem v tisti tvoj minimum 3° ;) ... pa vseeno na prejšnji lokaciji nisem imel problemov ... (razlika v kotu zemljepisne dolžine med obema lokacijama je 0,03° :-D )


Na vrh
   
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: Po Jan 28, 2013 14:33 
Odsoten
Site Admin
Uporabniški avatar

Pridružen: Sr Nov 26, 2003 9:37
Prispevkov: 10537
Kaj a prej si anteno obračal na roke in lovil 3 pozicije, Astro2 na 28,5, Astro1 na 19,2 in HB na 13??.
Saj se tudi to da, a moraš imeti anteno po višini nekje vmes, na vseh satelitih lovi ene pol manj signala ali še manj, kar v lepem vremenu ni problem.

Za nekaj je pa le boljš, da si bolj na vzhodu :)

_________________
10km SV od Kranja (na robu ravnine ob vznožju Krvavca) koordinati 14.45386 in 46.26856
Home made sprejem DVB-C Krim
Ati Radeon HD 4350 ful HW h.264 dekodiranje (0% CPU)


Na vrh
   
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: Po Jan 28, 2013 18:52 
Eh, ma ne. Nisi si dobro prebral, kar sem napisal. Imam monoblock LNB z dvema glavama, med katerima je 6°, torej kot nalašč za 19,2E in 13E. Na stari lokaciji sem sprejemal oba satelita brez problemov. Na novi, pa je vse, kar dobim, Eutelsat 28,2E (formerly known as Eurobird 1). Pri tem (vsaj na začetku) nisem spreminjal nastavitev v sprejemniku. (oprema je našteta v podpisu).

Počasi se bom vdal in plačal enemu belgijskemu (beri: maroškemu) "tehniku", da mi bo prišel nastavit anteno (verjetno mu bom plačal, da mi bo povedal, da ne gre ...). Hudiča!


Na vrh
   
Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po  
Napiši novo temo  Odgovori na temo  [ 60 prispevkov ]  Pojdi na stran Prejšnja 1 2 3 4 5 6 Naslednja

Vsi časi so UTC+02:00 Evropa/Ljubljana


Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov


Ne morete pisati prispevkov v temi
Ne morete odgovarjati na teme v forumu
Ne morete urejati prispevkov v temi
Ne morete brisati vaših prispevkov forumu
Ne morete dodati priponk prispevkom

Pojdi na:  
cron
Teče na phpBB® Forum Software © phpBB Limited