Telstar

Forum o satelitski, kabelski, zemeljski in IP TV
Danes je To Okt 15, 2019 20:34

Vsi časi so UTC+02:00 Evropa/Ljubljana




Napiši novo temo  Odgovori na temo  [ 60 prispevkov ]  Pojdi na stran Prejšnja 1 2 3 4 5 6 Naslednja
Avtor Sporočilo
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: Sr Jan 30, 2013 8:40 
ok, bom probal še z enim drugim lnb-jem ... mam še en monoblok doma. Sicer, ne vem, kaj bi se lahko zgodilo z "žičko v jogurtovem lončku" ... antena pa ni deformirana. poplnoma nepoškodovana je prestala selitev ... :D


Na vrh
   
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: Sr Jan 30, 2013 9:25 
Odsoten
Site Admin
Uporabniški avatar

Pridružen: Sr Nov 26, 2003 9:37
Prispevkov: 10537
Citiram:
kaj bi se lahko zgodilo z "žičko v jogurtovem lončku" ...:D
Marsikaj, ker še zdaleč ne gre za žičko in lonček.
Pa ne pozabi LNB malo zarotirati - tako da bo priključek premaknjen proti zahodu. Meni se je že zgodilo, da nisem dobil izbrane frekvence, ko sem ga zarotiral za par °, je pa delalo vse.

_________________
10km SV od Kranja (na robu ravnine ob vznožju Krvavca) koordinati 14.45386 in 46.26856
Home made sprejem DVB-C Krim
Ati Radeon HD 4350 ful HW h.264 dekodiranje (0% CPU)


Na vrh
   
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: Sr Jan 30, 2013 9:34 
Odsoten

Pridružen: To Jan 20, 2004 12:25
Prispevkov: 656
Meni se je recimo zgodilo, da moram vse frekvence zamakniti za +10 glede na seznam z Lyngsata, da imam sploh signal. Se da to kako drugače korigirati ?

_________________
Telekom DVB-C


Na vrh
   
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: Sr Jan 30, 2013 11:08 
Odsoten
Site Admin
Uporabniški avatar

Pridružen: Sr Nov 26, 2003 9:37
Prispevkov: 10537
Potem imaš premaknjen oscilator v LNB-ju.
Včasih je bila v nekaterih sprejemnikih opcija frequency shift, nekateri ap še evdno imajo opcijo za nastavitev frekvence oscilatorja, recimo 9750. Tu nastaviš 9760 ali 9740.

_________________
10km SV od Kranja (na robu ravnine ob vznožju Krvavca) koordinati 14.45386 in 46.26856
Home made sprejem DVB-C Krim
Ati Radeon HD 4350 ful HW h.264 dekodiranje (0% CPU)


Na vrh
   
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: Ne Feb 03, 2013 20:05 
Hmmm, po pogovoru s frendom, sva prišla do zaključka, da je najverjetnejša razlaga, da dobim 28,2E, 19,2E ali/in 13E pa ne, ta, da se najbližja stavba (blok) preveč približa naši ravno tam, kjer bi morala biti Astra. Približuje se pa pod kotom - torej, bolj proti zahodu greš, bližje je. Po moje me ne reši drugo, kot dvig antene ... pod strop balkona nad nami .. super :/

Se javim, ko mi bo uspel podvig!


Na vrh
   
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: Ne Feb 03, 2013 21:26 
Odsoten

Pridružen: Če Jun 28, 2007 17:57
Prispevkov: 2084
Si preveril na dishpointer.com, če ti je kaj v napoto?

_________________
The planet is fine. The PEOPLE are fucked. Ne tm****izmu!


Na vrh
   
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: So Feb 23, 2013 18:30 
OK. Tokrat sem anteno dvignil za 1,5 m in dobil Astro. Skoraj avtomatsko bi moral dobiti tudi Hotbirda, ne? Nope! Jok, brate. Prestavil anteno na drugi konec terase, 3 m proti vzhodu, pa nič. Ni spremembe - še vedno dobim samo astro. Zamenjal LNB z enim drugim, ki sem ga imel že od prej in vem, da deluje, pa spet nič, oz. samo astra. Jasno, poskušal tudi tako, da bi našel samo Hotbird na centralno glavo LNB-ja, pa ga ne najdem. Enako velja za Eutelsat 16E (razmišljam o totaltv-ju) - ga ni.
Sem se razkuril in kupil app za androida, Dishpointer pro, s "povišano realnostjo", da bi v realnem času in prostoru videl kako so razporejeni sateliti glede na mojo lokacijo in če imam line of sight. Rezultat bi lahko videli, če bi lahko pripel kako fotografijo ... al moram naložiti v kak spletni album in potem link do nje tukaj? Torej, kot zgleda, bi moral videti vse tri satelite brez ovir ...
Hvala! Zelo hvaležen za še kakšno idejo ...


Na vrh
   
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: So Feb 23, 2013 21:20 
Odsoten
Site Admin
Uporabniški avatar

Pridružen: Sr Nov 26, 2003 9:37
Prispevkov: 10537
Sliko lahko daš na shrani.si, dobiš link in ga samo skopiraš sem.

_________________
10km SV od Kranja (na robu ravnine ob vznožju Krvavca) koordinati 14.45386 in 46.26856
Home made sprejem DVB-C Krim
Ati Radeon HD 4350 ful HW h.264 dekodiranje (0% CPU)


Na vrh
   
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: Ne Feb 24, 2013 16:05 
Odsoten

Pridružen: So Mar 06, 2004 22:43
Prispevkov: 489
Citiram:
Počasi se bom vdal in plačal enemu belgijskemu (beri: maroškemu) "tehniku", da mi bo prišel nastavit anteno (verjetno mu bom plačal, da mi bo povedal, da ne gre ...). Hudiča!

Bom jaz plačal zamurca, samo da nas že nehaš gnjavit s tole tvojo kolobocijo. Hujši si kot Esmeralda, 643 del. :lol: :lol:


Na vrh
   
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: Ne Feb 24, 2013 19:51 
Odsoten

Pridružen: Pe Jan 30, 2004 22:30
Prispevkov: 102
Citiram:
Citiram:
Počasi se bom vdal in plačal enemu belgijskemu (beri: maroškemu) "tehniku", da mi bo prišel nastavit anteno (verjetno mu bom plačal, da mi bo povedal, da ne gre ...). Hudiča!

Bom jaz plačal zamurca, samo da nas že nehaš gnjavit s tole tvojo kolobocijo. Hujši si kot Esmeralda, 643 del. :lol: :lol:

Ejga Satelitko, če imaš slabe živce, pač ne beri te rubrike...
Verjamem, da niso vsi tako pametni kot ti in se kdo še kaj nauči...

_________________
L.p.,sten


Na vrh
   
Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po  
Napiši novo temo  Odgovori na temo  [ 60 prispevkov ]  Pojdi na stran Prejšnja 1 2 3 4 5 6 Naslednja

Vsi časi so UTC+02:00 Evropa/Ljubljana


Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost


Ne morete pisati prispevkov v temi
Ne morete odgovarjati na teme v forumu
Ne morete urejati prispevkov v temi
Ne morete brisati vaših prispevkov forumu
Ne morete dodati priponk prispevkom

Pojdi na:  
cron
Teče na phpBB® Forum Software © phpBB Limited