Telstar

Forum o satelitski, kabelski, zemeljski in IP TV
Danes je To Okt 15, 2019 20:35

Vsi časi so UTC+02:00 Evropa/Ljubljana




Napiši novo temo  Odgovori na temo  [ 10 prispevkov ] 
Avtor Sporočilo
 Naslov prispevka: dvb-c in dvb-t po enem kablu
OdgovorObjavljeno: Po Jan 27, 2014 8:24 
Odsoten

Pridružen: Pe Jan 23, 2004 20:34
Prispevkov: 37
Ali kdo lahko pove s čim bi pod streho dva kabla iz antene dvb-t in enega dvb-c signal združil v enega, ta gre v stanovanje, tu pa bi ga spet razdelil na dve veji. S čim oziroma ali bi to dobro delalo . hvala


Na vrh
   
OdgovorObjavljeno: Po Jan 27, 2014 9:09 
Odsoten

Pridružen: Sr Nov 15, 2006 18:34
Prispevkov: 3132
Ne bo dobro, ker bodo kanali, ki so uporabljeni za DVB-t, a jih uporablja tudi dvb-c medsebojno moteni.
Poleg tega lahko računaš tudi na motnje drugih frekvenc, ki so uporabljene v DVB-C, "po luftu", pa jih uporabljajo drugi uporabniki (funkcionalne zveze policije, gasilci, reševalci, elektro, ........., radioamaterji). Te motnje sicer niso konstantne, ker omenjene zveze ne oddajajo 24/24 (nekatere tudi).

S filtri in sesalnimi krogi lahko motnje omejiš. Kljub temu, pa se moraš sprijazniti s tem, da na frekvenci, kjer je DVB-T ne boš gledal programe na DVB-C.


Na vrh
   
OdgovorObjavljeno: Po Jan 27, 2014 11:24 
Odsoten

Pridružen: To Jan 20, 2004 12:25
Prispevkov: 656
Citiram:
Ali kdo lahko pove s čim bi pod streho dva kabla iz antene dvb-t in enega dvb-c signal združil v enega, ta gre v stanovanje, tu pa bi ga spet razdelil na dve veji. S čim oziroma ali bi to dobro delalo . hvala
Predlagam, da potegneš dva kabla do tv, pred vhodom v tv pa daš en tak "ročni" preklopnik http://www.ms-zagreb.hr/hr/fs36-video-r ... oizvod.htm

_________________
Telekom DVB-C


Na vrh
   
OdgovorObjavljeno: Po Jan 27, 2014 12:05 
Odsoten

Pridružen: Pe Jan 23, 2004 20:34
Prispevkov: 37
hvala


Na vrh
   
OdgovorObjavljeno: Po Jan 27, 2014 13:15 
Odsoten
Site Admin
Uporabniški avatar

Pridružen: Sr Nov 26, 2003 9:37
Prispevkov: 10537
Če bi imel TV napajanje za antenski ojačevalnik, bi to lahko šlo povsem avtomatično.
Ideja, za DVB-T uporabiš STB z antenskim napajanjem in ko ga vžgeš, se bo rele na podstrehi preklopil. Ko STB ugasneš, bo prihajal do TV-ja (skozi STB) kabelski signal. Tak preklopnik je mislimda imel Matjaž v svoji trgovini antenezupancic

_________________
10km SV od Kranja (na robu ravnine ob vznožju Krvavca) koordinati 14.45386 in 46.26856
Home made sprejem DVB-C Krim
Ati Radeon HD 4350 ful HW h.264 dekodiranje (0% CPU)


Na vrh
   
OdgovorObjavljeno: Po Jan 27, 2014 16:48 
Odsoten
Ponudnik

Pridružen: Po Jan 19, 2004 20:30
Prispevkov: 484
dvb-c kabel priklopiš v tv in
dvb-t kabel v DVB-T stb (ki se danes prodajajo že za smešno ceno)

dvb-t stb priključiš na TV preko SCART-a in preklapljaš kar z daljinci

_________________
Alergičen na športne kanale


Na vrh
   
OdgovorObjavljeno: Po Jan 27, 2014 18:50 
Odsoten

Pridružen: Če Jun 28, 2007 17:57
Prispevkov: 2084
LOL SCART, da ti pokvari sliko. Boš pa ja dal na HDMI.

_________________
The planet is fine. The PEOPLE are fucked. Ne tm****izmu!


Na vrh
   
OdgovorObjavljeno: Po Jan 27, 2014 20:28 
Odsoten

Pridružen: Po Jan 19, 2004 18:17
Prispevkov: 388
To je najboljša rešitev - PREVERJENO!
Deluje na 5V, se pravi v DVBT sprejemniku ali televizorju - tam kjer gledamo DVB-T vklopimo 5 v napajanje in, ko gledamo DVB-T preklopi na zemeljsko anteno, ko damo na tv na Scart ali hdmi, pa tv prekine napajanje in imamo kabelski signal, ali pa če gledamo preko DVB-T sprejemnika, ko ugasnemo sprejemnik imamo kabelski signal......

http://www.antene-zupancic.si/zdruzilni ... -1276.html


Na vrh
   
OdgovorObjavljeno: To Jan 28, 2014 0:57 
Odsoten
Site Admin
Uporabniški avatar

Pridružen: Sr Nov 26, 2003 9:37
Prispevkov: 10537
Obe rešitvi sta idealni, samo da prva zahteva 2 kabla in za dodatek ponuja možnost snemanja DVB-T programa in gledanje poljubnega programa.

_________________
10km SV od Kranja (na robu ravnine ob vznožju Krvavca) koordinati 14.45386 in 46.26856
Home made sprejem DVB-C Krim
Ati Radeon HD 4350 ful HW h.264 dekodiranje (0% CPU)


Na vrh
   
OdgovorObjavljeno: Ne Feb 02, 2014 9:35 
Odsoten

Pridružen: Po Feb 16, 2004 13:13
Prispevkov: 574
Vzameš nekaj podobnega Dreamboxu, nafilaš oba tunerja: DVB-T in DVB-C. Pol pa šaltaš ko pr'norcih SAT, Terr, Cable, IPTV, da sploh ne veš od kje kaj dobivaš ;-)

Edit; no ja, pa rabiš 3 kable (2x coax in 1x UTP) :P


Na vrh
   
Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po  
Napiši novo temo  Odgovori na temo  [ 10 prispevkov ] 

Vsi časi so UTC+02:00 Evropa/Ljubljana


Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost


Ne morete pisati prispevkov v temi
Ne morete odgovarjati na teme v forumu
Ne morete urejati prispevkov v temi
Ne morete brisati vaših prispevkov forumu
Ne morete dodati priponk prispevkom

Pojdi na:  
cron
Teče na phpBB® Forum Software © phpBB Limited