Telstar

Forum o satelitski, kabelski, zemeljski in IP TV
Danes je Po Nov 11, 2019 23:38

Vsi časi so UTC+01:00 Evropa/Ljubljana




Napiši novo temo  Odgovori na temo  [ 32 prispevkov ]  Pojdi na stran 1 2 3 4 Naslednja
Avtor Sporočilo
OdgovorObjavljeno: So Mar 06, 2010 14:36 
Iz hiše imam napeljan dolg kabel in radzelilce, tako mi na odročni lokaciji
se analogna slika kaže s pikicami, digitalna pa vsak keyframe pojavi nekaj zmešanih kvadratkov, potem pa 5 sekund nič.

Ă


Na vrh
   
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: So Mar 06, 2010 17:47 
Ă


Na vrh
   
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: So Mar 06, 2010 21:10 
Odsoten
Site Admin
Uporabniški avatar

Pridružen: Sr Nov 26, 2003 9:37
Prispevkov: 10537
Povratni pas ne potrebuješ, saj se preko njega pošilja internet in telefonija, kar boš pri tebi priključil pred ojačevalec.

Po moje bi moral biti tale http://antene-zupancic.si/trgovina/cata ... cts_id/342 čisto OK, ima regulacijo.


Na vrh
   
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: Ne Mar 07, 2010 10:19 
Hvala!

kaj mu pomeni "Šumno število <7 dB"
da najprej poslabsa signal za 7db, potem pa ga poveča za 20db ?

Internet je pri vseh ponudnikih pod 65Mhz ? (neojačan povratni vod)

Mi bo ta ojačevalec tudi kaj protinapetosntno varoval ?

Ali mi bo kvečjemu nove težave prinesel, če bo potovala strela skozi elektro vtičnico na katero bom ta ojačevalec priklopil ? uničila kaj TVjev ?


Na vrh
   
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: Ne Mar 07, 2010 21:37 
Odsoten
Site Admin
Uporabniški avatar

Pridružen: Sr Nov 26, 2003 9:37
Prispevkov: 10537
7dB pomwni, da ni bogvekaj in da moraš imeti normalno močan signal, drugače bo šumeča slika. Ă


Na vrh
   
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: Sr Okt 06, 2010 13:00 
Odsoten

Pridružen: Pe Avg 24, 2007 16:37
Prispevkov: 1247
Da si še jaz sposodim to temo.

situacija je sledeča:

Na podstrešje pride glavna linija kabelskega operaterja Telemach, kjer se nato razcepi na dva dela:
1. linija do modema za internet
2. TV/RA signal do dnevne sobe.

V dnevni sobi je namontirana stenska vtičnica TV/RA ( uporabljam samo TV ).

V to vtičnico imam "priklopljen" T delilnik ( neki kovinski, baje najboljši ki jih je za dobit ) namenjen napajanju dveh TV-jev.


Pa smo prišli do problema:
Problem nastopi pri višjih kanalih ( nad +- 500 MHz ), ko mi pri priklopu TV-ja preko delilnika slika kocka. Ă

_________________
Kabelska.net


Na vrh
   
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: Sr Okt 06, 2010 13:15 
Odsoten
Site Admin
Uporabniški avatar

Pridružen: Sr Nov 26, 2003 9:37
Prispevkov: 10537
Najprej poglej analogne signale preko delinika in mimo njega, načeloma mora biti razlika minimalna. Ă


Na vrh
   
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: Sr Okt 06, 2010 13:21 
Odsoten

Pridružen: Pe Avg 24, 2007 16:37
Prispevkov: 1247
Internet ima svojo linijo ( od glavnega razdelilca na podstrešju ).

bolj sem mislil, da bi kabel, ki pride v stensko vtičnico povezal direktno z T delilnikom.

Stenska vtičnica pa je druga kot pa so mi jo iz kabelske namontirali ( je lepša in v stilu ostalih vtičnic :) )

p.s. vem, da se da dobit en delilnik, v katere kable pritrdiš ( zašraufaš ).
Oznaka pa je, če se ne motim P2***

_________________
Kabelska.net


Zadnjič spremenil DognerDJ, dne Sr Okt 06, 2010 13:23, skupaj popravljeno 1 krat.

Na vrh
   
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: Sr Okt 06, 2010 13:23 
Odsoten

Pridružen: So Mar 06, 2004 22:43
Prispevkov: 489
T delilnik je eno navadno sranje. Drugačnega še nisem srečal. Ponavadi je v njem en sam kuršlus od vhoda na oba izhoda, včasih je celo nataknjen kak feritek, pa je še vseeno eno sranje.

Za celovito rešitev pač reskiraj in pomenjaj kable. Dostikrat to naredi čudež...

Kar se pa tiče ojačevalnikov s povratnim pasom: Ne rabiš ga (mislim povratnega pasu). Pač na vhodu daj kretnico za modem ali vsaj delilnik in na en izhod priveži modem, z drugim izhodom čaraš po svoje. če boš uporabil (precej dražji!) ojačevalnik s povratnim pasom, imaš precej šans, da te bo obiskal penasti monter kabelske, ker mu boš delal motnje na celem omrežju.


Na vrh
   
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: Sr Okt 06, 2010 13:38 
Odsoten

Pridružen: Pe Avg 24, 2007 16:37
Prispevkov: 1247
Tak zgleda vezava:

Slika

Zdaj bi pa stensko vtičnico ( rumeno ) odstranil.

_________________
Kabelska.net


Na vrh
   
Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po  
Napiši novo temo  Odgovori na temo  [ 32 prispevkov ]  Pojdi na stran 1 2 3 4 Naslednja

Vsi časi so UTC+01:00 Evropa/Ljubljana


Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov


Ne morete pisati prispevkov v temi
Ne morete odgovarjati na teme v forumu
Ne morete urejati prispevkov v temi
Ne morete brisati vaših prispevkov forumu
Ne morete dodati priponk prispevkom

Pojdi na:  
cron
Teče na phpBB® Forum Software © phpBB Limited