Telstar

Forum o satelitski, kabelski, zemeljski in IP TV
Danes je Sr Jun 19, 2024 2:00

Vsi časi so UTC+02:00 Evropa/Ljubljana




Napiši novo temo  Odgovori na temo  [ 56 prispevkov ]  Pojdi na stran Prejšnja 1 2 3 4 5 6 Naslednja
Avtor Sporočilo
 Naslov prispevka: Re: Stara Lastovka
OdgovorObjavljeno: Po Dec 01, 2014 17:33 
Odsoten
Site Admin
Uporabniški avatar

Pridružen: Sr Nov 26, 2003 9:37
Prispevkov: 10537
To o napačnem sistemu sploh ni res, T je namenjen za nekaj povsem drugega, edino S2 in C2 sta še primerna. T2 pogojno samo zaradi kombinacije z zemeljskimi kanali, ker jim jih ni treba oddajati in če jim sistem crkne pol gledalcev sploh ne bo opazilo :))

_________________
10km SV od Kranja (na robu ravnine ob vznožju Krvavca) koordinati 14.45386 in 46.26856
Home made sprejem DVB-C Krim
Ati Radeon HD 4350 ful HW h.264 dekodiranje (0% CPU)


Na vrh
   
 Naslov prispevka: Re: Stara Lastovka
OdgovorObjavljeno: Po Dec 01, 2014 18:41 
Odsoten

Pridružen: To Feb 08, 2011 20:25
Prispevkov: 1141
Kraj: Ravne na Koroškem
Ne pomešal si. Preko Globtel AIR je možno tv oddajat na DVB-T/2 ali DVB-C, ker pa je DVB-C dimenzioniran za oddajanje po kablu - nima zaščitnega intervala (ker ga na kablu ne rabiš) so pač težave.

Več: http://www.globtel.si/triple_play_air_tv

_________________
Slika


Na vrh
   
 Naslov prispevka: Re: Stara Lastovka
OdgovorObjavljeno: Po Dec 01, 2014 19:58 
Odsoten
Site Admin
Uporabniški avatar

Pridružen: Sr Nov 26, 2003 9:37
Prispevkov: 10537
Nič nisem pomešal. Na 12G je zrak glede električnih motenj boljši medij od kabla. DVB-C Lastovko sem nekaj časa sprejemal iz Krima daleč izven področja pokrivanja s samo 100cm anteno z le cca 1dB rezerve in se je lepo dalo gledati.
DVB-S ima visok FEC zaradi zelo nizkega signala, česar pri lastovki ni.
DVB-T pa je namenjen za kompleksen sprejem na VHF/UHFu, kar je povsem nekaj drugega kot 12G iz bližnjega hriba brez ovir. Oddajati OFDM je nekaj drugega kot QAM.
Sicer pa DVB-C2 ima FEC

_________________
10km SV od Kranja (na robu ravnine ob vznožju Krvavca) koordinati 14.45386 in 46.26856
Home made sprejem DVB-C Krim
Ati Radeon HD 4350 ful HW h.264 dekodiranje (0% CPU)


Na vrh
   
 Naslov prispevka: Re: Stara Lastovka
OdgovorObjavljeno: Po Dec 01, 2014 20:26 
Odsoten

Pridružen: To Feb 08, 2011 20:25
Prispevkov: 1141
Kraj: Ravne na Koroškem
ario uporablja enak sistem, kot lastovka - sam oni imajo dvb-t

O ario smo pa debatirali tle: http://telstar.tvsporedi.si/viewtopic.php?f=77&t=7843

_________________
Slika


Na vrh
   
 Naslov prispevka: Re: Stara Lastovka
OdgovorObjavljeno: Po Dec 01, 2014 22:15 
Odsoten
Site Admin
Uporabniški avatar

Pridružen: Sr Nov 26, 2003 9:37
Prispevkov: 10537
To sem vedel predno so začeli oddajati. Vzrok je bil morda v obvladovanju T-ja zaradi Elradovcev.

_________________
10km SV od Kranja (na robu ravnine ob vznožju Krvavca) koordinati 14.45386 in 46.26856
Home made sprejem DVB-C Krim
Ati Radeon HD 4350 ful HW h.264 dekodiranje (0% CPU)


Na vrh
   
 Naslov prispevka: Re: Stara Lastovka
OdgovorObjavljeno: To Dec 02, 2014 10:09 
Odsoten

Pridružen: To Feb 08, 2011 20:25
Prispevkov: 1141
Kraj: Ravne na Koroškem
Čist možno - sam koker berem forume imajo pri ario manj težav z spremljanjem tv kot pa pri lastovki

_________________
Slika


Na vrh
   
 Naslov prispevka: Re: Stara Lastovka
OdgovorObjavljeno: To Dec 02, 2014 18:47 
Odsoten
Site Admin
Uporabniški avatar

Pridružen: Sr Nov 26, 2003 9:37
Prispevkov: 10537
Glede težav s sprejemom je vse odvisno od moči in stopnje modulacije. Stara lastovka je imela praktično enako moč kot nova, zaradi le QPSK pa je bila rezerva enormna.
Kot vem, jih na našem koncu konkurenca kontrolira in ne smejo z močjo čez dovoljeno, kar je seveda trapasto, saj s tem signalom na Krvavcu res ne morejo nikogar motiti, komot bi šli z desetkratno močjo. No koga okrog Radovljice, ki bi hotel spremljati kak vzhodni satelit bi lahko, ampak njemu samo dajo zastonj Lastovko in bo srečen.

_________________
10km SV od Kranja (na robu ravnine ob vznožju Krvavca) koordinati 14.45386 in 46.26856
Home made sprejem DVB-C Krim
Ati Radeon HD 4350 ful HW h.264 dekodiranje (0% CPU)


Na vrh
   
 Naslov prispevka: Re: Stara Lastovka
OdgovorObjavljeno: To Dec 02, 2014 19:03 
Odsoten

Pridružen: To Feb 08, 2011 20:25
Prispevkov: 1141
Kraj: Ravne na Koroškem
Lahko samo žal so omejeni z frekvenčnim spekrom.

_________________
Slika


Na vrh
   
 Naslov prispevka: Re: Stara Lastovka
OdgovorObjavljeno: To Dec 02, 2014 20:46 
Odsoten
Site Admin
Uporabniški avatar

Pridružen: Sr Nov 26, 2003 9:37
Prispevkov: 10537
Ne razumem, na kaj misliš. Trenutno je prostih cca 200MHz, zadosti za 10 QAM16 kanalov za najbolj gledane programe, na QAM64 pa vse HD programe, ki jih imajo + več interneta.

_________________
10km SV od Kranja (na robu ravnine ob vznožju Krvavca) koordinati 14.45386 in 46.26856
Home made sprejem DVB-C Krim
Ati Radeon HD 4350 ful HW h.264 dekodiranje (0% CPU)


Na vrh
   
 Naslov prispevka: Re: Stara Lastovka
OdgovorObjavljeno: To Dec 02, 2014 20:55 
Odsoten

Pridružen: To Feb 08, 2011 20:25
Prispevkov: 1141
Kraj: Ravne na Koroškem
omejitev je na strani moči oddajnika, ker z določene lokacije lahko pokrijejo le določen predel slovenije

_________________
Slika


Na vrh
   
Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po  
Napiši novo temo  Odgovori na temo  [ 56 prispevkov ]  Pojdi na stran Prejšnja 1 2 3 4 5 6 Naslednja

Vsi časi so UTC+02:00 Evropa/Ljubljana


Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov


Ne morete pisati prispevkov v temi
Ne morete odgovarjati na teme v forumu
Ne morete urejati prispevkov v temi
Ne morete brisati vaših prispevkov forumu
Ne morete dodati priponk prispevkom

Pojdi na:  
cron
Teče na phpBB® Forum Software © phpBB Limited