Telstar

Forum o satelitski, kabelski, zemeljski in IP TV
Danes je Sr Jun 19, 2024 4:07

Vsi časi so UTC+02:00 Evropa/Ljubljana




Napiši novo temo  Odgovori na temo  [ 16 prispevkov ]  Pojdi na stran 1 2 Naslednja
Avtor Sporočilo
 Naslov prispevka: Nesmiselnost Lastovka ponudbe
OdgovorObjavljeno: Po Feb 09, 2015 16:48 
Odsoten
Site Admin
Uporabniški avatar

Pridružen: Sr Nov 26, 2003 9:37
Prispevkov: 10537
Danes srečam znanca, ki sem mu svetoval Lastovko (ADSL TV je bila nedosegljiva) in mi pojamra glede hitrosti interneta (ima 2M). Na koncu ugotoviva, kje je problem, D3 GO.
Res mi ni jasno, zakaj pri Lastovki vztrajajo na 9,5 oziroma 11,5€ za dodatni TV, namesto 2,5€ kot na kabelski. To prav nič ne bremeni sistema, vsak D3 GO pa zaseda omejene internetne kapacitete in je brezplačen. Torej gledalci raje gledajo slabo sliko na računslniku ali tablici, kot da bi drago plačali za dodatni TV.
Poleg tega ga moti, da ni Slo1 v HD. To moti tudi mene, zato raje uporabljam DVB-T, na lastovko morda preklopim dvakrat na mesec.

Optimalna rešitev bi bil drugi sprejemnik z dvojnim tunerjem in možnostjo strimanja drugega programa preko etherneta. Brez vsakih sitnosti pa conax modul ali dodatni STB za 2€.

Da razširitve na proste frekvence in ponudba samo bistveno bogatejše TV ponudbe (brez interneta) ne omenjamo. Da ne omenjam 16QAM za najbolj gledane programe.

_________________
10km SV od Kranja (na robu ravnine ob vznožju Krvavca) koordinati 14.45386 in 46.26856
Home made sprejem DVB-C Krim
Ati Radeon HD 4350 ful HW h.264 dekodiranje (0% CPU)


Na vrh
   
OdgovorObjavljeno: Po Feb 09, 2015 19:09 
Odsoten
Site Admin

Pridružen: Po Jan 22, 2007 11:35
Prispevkov: 76
Meni je na naslovu starsev lastovka bila super resitev, kar se tice tv programov in interneta je bila velika nadgradnja glede na terrestrial in mobilni internet.

Povsem logicno je, da je to tudi njihoca cilna publika, in se ne bodo ukvarjali z vsakim, ki bo hotel kaj vec. Oni so svoje ze naredili za kraje, ki niso niso pokriti z širokopasovno pipico. Takoj ko pa optika pride v tak kraj, pa itak vsi presaltajo.


Na vrh
   
OdgovorObjavljeno: Po Feb 09, 2015 21:23 
Odsoten

Pridružen: Po Jan 19, 2004 18:17
Prispevkov: 409
Citiram:
. Takoj ko pa optika pride v tak kraj, pa itak vsi presaltajo.
Ko pa pride prva položnica za optiko pa jokajo, kako je to drago....


Na vrh
   
OdgovorObjavljeno: To Feb 10, 2015 1:07 
Odsoten
Site Admin
Uporabniški avatar

Pridružen: Sr Nov 26, 2003 9:37
Prispevkov: 10537
Plac imajo za dodati goro HD kanalov, kar jih ne stane veliko, še manj jih stanejo dodatni kanali za internet, da ne omenjam skoraj nobene investicije za nove uporabnike s samo TV potrebami.
S konkurenčno ponudbo ne bi vsi pobegnili na optiko oziroma bi se mnogi vrnili. Tako pa imajo ljudje 2 motiva za beg na DVB-T in mobilni internet.

Povsem sem pa pozabil na internetno tarifo, ki bi vse torrente preselila v pozni nočni termin.

_________________
10km SV od Kranja (na robu ravnine ob vznožju Krvavca) koordinati 14.45386 in 46.26856
Home made sprejem DVB-C Krim
Ati Radeon HD 4350 ful HW h.264 dekodiranje (0% CPU)


Na vrh
   
OdgovorObjavljeno: Ne Mar 08, 2015 11:24 
Odsoten

Pridružen: Ne Dec 09, 2012 10:20
Prispevkov: 613
Po prevzemu Tušmobila s strani Telemacha bodo verjetno dali paket Lastovka TV z LTE internetom.

_________________
Slika Slika


Na vrh
   
OdgovorObjavljeno: Ne Mar 08, 2015 21:32 
Odsoten
Site Admin
Uporabniški avatar

Pridružen: Sr Nov 26, 2003 9:37
Prispevkov: 10537
Imaš to kake insajderske informacije ali ugibaš.

_________________
10km SV od Kranja (na robu ravnine ob vznožju Krvavca) koordinati 14.45386 in 46.26856
Home made sprejem DVB-C Krim
Ati Radeon HD 4350 ful HW h.264 dekodiranje (0% CPU)


Na vrh
   
OdgovorObjavljeno: Sr Mar 11, 2015 18:04 
Odsoten

Pridružen: Ne Dec 09, 2012 10:20
Prispevkov: 613
Edino logično, če na LTE-ju brez težav zagotoviš 10 Mbit/s.

Je pa Telemach tudi kupil dodatne frekvence za Lastovko.

_________________
Slika Slika


Na vrh
   
OdgovorObjavljeno: Sr Mar 11, 2015 20:55 
Odsoten
Site Admin
Uporabniški avatar

Pridružen: Sr Nov 26, 2003 9:37
Prispevkov: 10537
Ali ni kompleten spekter zaseden, Lastovka in Zvezda.
Sicer ima pa Telemach še svoje proste frekvence.
Glede LTE850, kjer ima en operater mislimda 20MHz, ima Lastovka bistveno več + vsi uporabljajo najvišjo modulacijo (64QAM). LTE ima več baznih postaj, ki se pa motijo med sabo, tako da ima po moje Lastovka nekajkrat več internetnih kapacitet + ne rabiš jih uporabljat za TV, če si pameten. Če nisi si delaš težave in nezadovoljne stranke.

_________________
10km SV od Kranja (na robu ravnine ob vznožju Krvavca) koordinati 14.45386 in 46.26856
Home made sprejem DVB-C Krim
Ati Radeon HD 4350 ful HW h.264 dekodiranje (0% CPU)


Na vrh
   
OdgovorObjavljeno: Če Mar 12, 2015 11:40 
Odsoten

Pridružen: To Feb 08, 2011 20:25
Prispevkov: 1141
Kraj: Ravne na Koroškem
Lastovka (globtel sistem) uporablja za updload in download 300 MHz spekter - več: http://www.globtel.si/spectrum_efficency

_________________
Slika


Na vrh
   
OdgovorObjavljeno: Če Mar 12, 2015 11:48 
Odsoten
Site Admin
Uporabniški avatar

Pridružen: Sr Nov 26, 2003 9:37
Prispevkov: 10537
Ali ni za MMDS na voljo komplet DBS ali kako se že reče bandu od 11750 do 12500, bi ga pa lahko komot razširili na komplet satelitski Ku band. Kakorkoli že, pa v teh 300M lahko stlačiš vsaj 20 x več podatkov kot mobi uslugarji v 30MHz.
Ampak ne, kablaši bodo tradicionalno spali in čakali, da jih fiksni LTE prehiti po levi in desni.

_________________
10km SV od Kranja (na robu ravnine ob vznožju Krvavca) koordinati 14.45386 in 46.26856
Home made sprejem DVB-C Krim
Ati Radeon HD 4350 ful HW h.264 dekodiranje (0% CPU)


Na vrh
   
Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po  
Napiši novo temo  Odgovori na temo  [ 16 prispevkov ]  Pojdi na stran 1 2 Naslednja

Vsi časi so UTC+02:00 Evropa/Ljubljana


Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov


Ne morete pisati prispevkov v temi
Ne morete odgovarjati na teme v forumu
Ne morete urejati prispevkov v temi
Ne morete brisati vaših prispevkov forumu
Ne morete dodati priponk prispevkom

Pojdi na:  
cron
Teče na phpBB® Forum Software © phpBB Limited