Telstar

Forum o satelitski, kabelski, zemeljski in IP TV
Danes je Sr Jun 19, 2024 2:57

Vsi časi so UTC+02:00 Evropa/Ljubljana




Napiši novo temo  Odgovori na temo  [ 107 prispevkov ]  Pojdi na stran Prejšnja 17 8 9 10 11 Naslednja
Avtor Sporočilo
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: Če Maj 27, 2010 20:08 
Odsoten
Ponudnik

Pridružen: So Jan 02, 2010 20:14
Prispevkov: 254
Potem pa če se bodo prekrivali pa ne bo tako enostavno. Ă


Na vrh
   
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: Če Maj 27, 2010 20:20 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: Če Feb 02, 2006 3:05
Prispevkov: 1961
Mislu sm na une sisteme, kjer ne pretvarjajo uhf kanalov na vhf, tak je npr. na Slavki v NM, vsaj v enmu bloku (vsi kanali so taki kot v etru). Heh, nism iz Dolenjskih, imam pa ful žlahte tam in okol, sam ne v blokih... :wink: Tko da me skupinski sistemi sploh ne zanimajo. Uni znanci v "bloku" oz. v apartmajskem naselju "Topliška vas" imajo itak catv (Telemach), pa sobno za sprejem TVNM s Plešivice, dokler bo analogna... :mrgreen:

_________________
Smart 32"TV, net tv, Astra+HB, T2-IPTV, DVB-T... DX freak, SETI@Home member... F*** minimal, let's go techno! Rave on ;)


Na vrh
   
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: Če Maj 27, 2010 21:09 
Odsoten
Ponudnik

Pridružen: So Jan 02, 2010 20:14
Prispevkov: 254
Nisem mislil na Toplice, na Dolenjsko kot področje največ seveda v samem NM. Ja na Slavka G. sem tudi jaz delal.Kar nekaj vhodov sem osamosvojil (od prvotnih sistemov s pretvorniki in ojačevalniki za 3 blokovske vhode so se odločali za posamezen vhod in tako zmanjšali uporabnike s kakšnih 50 na slabih 20 vtčnic) Ja tem smo potem dali kakšne zmogljivejše Fracarrove centrale brez pretvorb Zraven pa zaradi sosednjih 28 in 29, 35, 36, 68, 69 tudi zaporne filtre, ki jih bo po potrebi po ukinitvi analogne enostavno samo odklopiti.


Na vrh
   
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: Če Maj 27, 2010 22:05 
Odsoten
Site Admin
Uporabniški avatar

Pridružen: Sr Nov 26, 2003 9:37
Prispevkov: 10537
Matjaž, pa si probal, da pri pretvornikih kanala ne gre skoz DVB-T. Tam so oscilatorji največkrat zadosti dobri, kaj drugega pa ne bi smelo motiti - se mi zdi.


Na vrh
   
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: Pe Maj 28, 2010 22:06 
[quote="Tehnicni"]Ă


Na vrh
   
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: Pe Maj 28, 2010 22:26 
Odsoten
Site Admin
Uporabniški avatar

Pridružen: Sr Nov 26, 2003 9:37
Prispevkov: 10537
Za klasične antene sem imel 50mm aluminij cev, ko sem dal gor satelitsko s premerom 80cm, cca 1,5 m od strehe, sem moral v cev dati železno, na oko bi rekel 1 colo in sedaj je mir. Seveda sem jo moral fiksirati, drugače je ob vetro v spalnici pod anteno zganjalo nevzdržen hrup.


Zadnjič spremenil Tehnicni, dne To Jun 01, 2010 7:38, skupaj popravljeno 1 krat.

Na vrh
   
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: Po Maj 31, 2010 22:30 
Sem izmeril premer cevi (drog) na strehi..je 50cm iz železa, sicer je dolgi drog, ampak ga bom skratil, če bom montiral na streho.

Naj povem, 21.maja v petek sem poslal izpolnjeno pogodobo in danes me kliče monter za v petek 4.6 za priklop, tako da če bodo takrat prišli in zrihtali bom kar vesel.

Vprašal, sem glede drugega TVja, če lahko sam priklopim, ker prvi TV do 10m kabla je všteto v ceno priključnine, ostalo se pa dodatno plača in je rekel, da morejo oni priklopit tudi drug TV, da ne smem sam posegat v kable,ampak kolikor piše na papirju, da lahko sam napelam do drugega TVja.
Pa še glede montaže na strehi mi je odsvetoval, ker pozimi če bo sneg ne bo prišel popravljat, in če bo na drogu na strehu mora biti kratek drog, tako da še imam dvome kam naj postavim, ali na špirovec ali na streho, kjer bo nemoteče zame.

Ima kdo Ario ali Lastovka TV krožnik na strehi in kako se vam obnese?
lp


Na vrh
   
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: To Jun 01, 2010 7:49 
Odsoten
Site Admin
Uporabniški avatar

Pridružen: Sr Nov 26, 2003 9:37
Prispevkov: 10537
Sneg ti zna zelo zagreniti žiovljenje, saj se zgodi, da je celo zimo sprejem oviran le par ur, lahko pa imaš težave več dni zapored in to večkrat. Vse je odvisno od tipa snega in kako se pripeli na LNB. Sploh pa ti bo čez leta lahko zalilo LNB in bo potrebna intervencija - ne vem od koga je oprema, bo treba intervencijo plačati?

Pri pritrditvi na les pa ne smemo pozabiti, da se les krivi, poka.., skratka privij čim bolj na dolgo, če se da na dva kosa ostrešja naenkrat. Glede na razdaljo ti bodo verjetno dali kar veliko anteno. K sreči je obilo rezerve v signalu, tako da bi moral imeti res zelo nesrečno roko pri pritrjevanju,, da bi ti lahko nagajalo. Ampak saj veš, zakaj slabo, če lahko dobro.


Na vrh
   
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: To Jun 01, 2010 19:58 
Lepo si mi razložil in s tem sem se odločil in tudi bo izvedljivo, da bom prišel zraven tudi pozimi, samo na balkon bom šel in imel doseg antene, ker bom na balkon montiral nosilec...v petek prikažem fotografijo ;).
Hvala vam za vse informacije.
lp


Na vrh
   
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: Sr Jun 02, 2010 20:20 
Sem dal kr eno anteno za probo gor..ampak ne vem ali je premalo ven štanga...ali bo napot streha

Slika
Slika


Na vrh
   
Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po  
Napiši novo temo  Odgovori na temo  [ 107 prispevkov ]  Pojdi na stran Prejšnja 17 8 9 10 11 Naslednja

Vsi časi so UTC+02:00 Evropa/Ljubljana


Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov


Ne morete pisati prispevkov v temi
Ne morete odgovarjati na teme v forumu
Ne morete urejati prispevkov v temi
Ne morete brisati vaših prispevkov forumu
Ne morete dodati priponk prispevkom

Pojdi na:  
cron
Teče na phpBB® Forum Software © phpBB Limited