Telstar

Forum o satelitski, kabelski, zemeljski in IP TV
Danes je Sr Jun 19, 2024 3:01

Vsi časi so UTC+02:00 Evropa/Ljubljana




Napiši novo temo  Odgovori na temo  [ 47 prispevkov ]  Pojdi na stran Prejšnja 1 2 3 4 5 Naslednja
Avtor Sporočilo
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: Sr Nov 11, 2009 13:58 
Odsoten
Site Admin
Uporabniški avatar

Pridružen: Sr Nov 26, 2003 9:37
Prispevkov: 10537
22kHz generatorček sem vgradil kar v TE4.
Stabilnost oscilatorja v TE4 je totalna kriza, že 5°C drugačna sobna temperatura in ni sprejema, ampak samo na original sprejemniku in PCI kartici, z omenjenimHaupauge USB donglom pa je delovalo vedno ne glede na zimo, sonce in kar velikim nihanjem sobne temperature.
LNBjev oscilator je kot so kazali rezultati, zelo stabilen.


Na vrh
   
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: Sr Nov 11, 2009 20:17 
ali lahko gledamo te kanale z navadnim digitalnim sprejemnikom


Na vrh
   
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: Sr Nov 11, 2009 20:21 
kakšen je pa SR IN FEC


Na vrh
   
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: Sr Nov 11, 2009 21:51 
Odsoten

Pridružen: To Nov 10, 2009 8:45
Prispevkov: 362
Kraj: Kranj
Tehnični a si na te4 zamenjal vhodni filter ali si ga preprosto odstranil.

_________________
Urh


Na vrh
   
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: Sr Nov 11, 2009 22:49 
Odsoten
Site Admin
Uporabniški avatar

Pridružen: Sr Nov 26, 2003 9:37
Prispevkov: 10537
Problem je, da je signal iz LNB-ja obupno premočan in se konverter zasiči ali morda pokvari oscilator. Signal je treba azdušiti za cca 20dB. Sem pa kot drugo možnost dodal sesalni filter za frekvenco oscilatorja, filter sem pa itak zamenjal z dvema zaporednima kondijema in špulo na maso v sredini.

Signal je pa klasični kabelski kot v Telemachovem omrežju.
Tole je moj ini za DVB Viewer
[SATTYPE]
1=4000
2=Krim UPC

[DVB]
0=21
1=494000,3,6875,|UPC
2=502000,3,6875,|UPC
3=510000,3,6875,|UPC
4=518000,3,6875,|UPC
5=526000,3,6875,|UPC
6=534000,3,6875,|UPC
7=542000,3,6875,|UPC
8=550000,3,6875,|UPC
9=558000,3,6875,|UPC
10=566000,3,6875,|UPC
11=574000,3,6875,|UPC
12=582000,3,6875,|UPC
13=590000,3,6875,|UPC
14=598000,3,6875,|UPC
15=606000,3,6875,|UPC
16=614000,3,6875,|UPC
17=622000,3,6875,|UPC
18=630000,3,6875,|UPC
19=638000,3,6875,|UPC
20=486000,3,6875,|UPC
21=494000,3,6875,|UPC

nekaj frekvenc je mislimda odveč ali pa so jih že popolnili ob zadnji nadgradnji, vsekakor je smiselno imeti na začetku in koncu nekaj dodatnih frekvenc, da ne zgrešimo kak dodan kanal.


Zadnjič spremenil Tehnicni, dne Če Nov 12, 2009 7:59, skupaj popravljeno 1 krat.

Na vrh
   
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: Če Nov 12, 2009 0:17 
Odsoten

Pridružen: To Nov 10, 2009 8:45
Prispevkov: 362
Kraj: Kranj
Kondenzatorja po 1pF ali koliko špula pa verjetno bolj zanka kot špula??? Kako si naredil slablenje? Dej opisi konkretno delujoco varjanto.

_________________
Urh


Na vrh
   
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: Če Nov 12, 2009 7:58 
Odsoten
Site Admin
Uporabniški avatar

Pridružen: Sr Nov 26, 2003 9:37
Prispevkov: 10537
Nekaj takega ja, kondija sta s priključki, tako da sem z njima premostil razdaljo na kateri je izveden obstoječi filter, tuljava je samo en ovoj (zanka), vse skupaj pa sem nekako nastavil na spektralcu na izhodu iz TE4, tako, da so bili vsi signali približno enako visoki, vse pod njimi pa se je dušilo, sicer ne ne vem kaj (zaradi bogega filtra), zato sem dodal še sesalni filter za 750MHz (oscilator v TE4). Vendar mislim, da to ni pomagalo.
Izkazalo se je, da pomaga samo nižanje vhodnega signala, kar pa je odvisno od ojačanja LNB-ja in kabla.
Atenuator: serijski upor (mislimda 560R) namesto enega od kondijev, upora na maso (100R) pa tam kjer sem ju lahko prilotal. Potrebno dušenje sem okvirno določil z variabilnim atenuatorjem med LNB-jem in TE4, tako, da je bila kvaliteta signala na izhodu največja. K sreči je kar nekaj dB območja, v katerem se kvaliteta ne spreminja, je pa vseeno najbolje, da imaš atenuator vključen, da v primeru slabega sprejema malo ponastaviš. Ker sem že ob tretji sat attenuator, sem ga naredil v TE4 na opisan način.

Preklopne (pin) diode sem odstranil in naredil mostičke. Izhod iz mikserja gre preko 470p direktno na izhodni konektor, odlotan od obstoječega vezja.

22k generator je pa en čip 4049 ali 40106 vezan kot astabilc, 0,6Vpp signal se pa dela z enim PNP tranĂ°otom, ki kratkosklepa diodo 1N400x, skozi katero se napaja LNB.

Ă


Na vrh
   
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: Če Nov 12, 2009 12:21 
kakšen je pa SIMBOLRATE SR IN FEC


Na vrh
   
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: Če Nov 12, 2009 21:40 
Odsoten
Site Admin
Uporabniški avatar

Pridružen: Sr Nov 26, 2003 9:37
Prispevkov: 10537
FEC-a itak ni, SR je pa v zgoraj citiranem .ini. Ne pozabi, gre za 64 QAM, DVB-C.


Na vrh
   
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: Pe Nov 13, 2009 10:44 
Kot razumem je tukaj rešitev direkten sprejem iz krima somo z lnb-jem ki je prirejen za dbv-t mpeg4 televizor,da bi pa posreno sprejemal kanale iz krima z SS2 kartico je pa problem 64QAM modulacija kot navedeno navadni lnb Iz klasičnega univerzalnega LNB-ja dobimo frekvence 1213 do 1381 mhz v čem točno je ta problem gledanja kje je zapora 64 Q AM S signala za analogni tv


Na vrh
   
Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po  
Napiši novo temo  Odgovori na temo  [ 47 prispevkov ]  Pojdi na stran Prejšnja 1 2 3 4 5 Naslednja

Vsi časi so UTC+02:00 Evropa/Ljubljana


Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 9 gostov


Ne morete pisati prispevkov v temi
Ne morete odgovarjati na teme v forumu
Ne morete urejati prispevkov v temi
Ne morete brisati vaših prispevkov forumu
Ne morete dodati priponk prispevkom

Pojdi na:  
cron
Teče na phpBB® Forum Software © phpBB Limited