Telstar

Forum o satelitski, kabelski, zemeljski in IP TV
Danes je Sr Jun 19, 2024 2:31

Vsi časi so UTC+02:00 Evropa/Ljubljana




Napiši novo temo  Odgovori na temo  [ 47 prispevkov ]  Pojdi na stran Prejšnja 1 2 3 4 5
Avtor Sporočilo
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: Po Feb 14, 2011 19:21 
Odsoten

Pridružen: To Nov 10, 2009 8:45
Prispevkov: 362
Kraj: Kranj
Tehnični koliko bi morala biti frekvenca lokalnega oscilatorja da bi skupaj z običnim LNBjem dobil iste frekvence kot iz original Telemachovega konverterja.

_________________
Urh


Na vrh
   
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: Po Feb 14, 2011 22:54 
Odsoten
Site Admin
Uporabniški avatar

Pridružen: Sr Nov 26, 2003 9:37
Prispevkov: 10537
Pozabi, ko prideš do tja se ti pojavi zrcalni šum in moraš imeti dvojno površino antene. Točne vrednosti pa ne vem

_________________
10km SV od Kranja (na robu ravnine ob vznožju Krvavca) koordinati 14.45386 in 46.26856
Home made sprejem DVB-C Krim
Ati Radeon HD 4350 ful HW h.264 dekodiranje (0% CPU)


Na vrh
   
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: Po Feb 14, 2011 23:03 
Odsoten

Pridružen: To Nov 10, 2009 8:45
Prispevkov: 362
Kraj: Kranj
Nisi me razumel. Mislil sem varianto z navadnim lnb in dodatnim konverterjem z lo cca 720 MHz. Samo koliko je točna frevenca lo da dobiš iste frekvence kot jih ima telemah v kablu. Ă

_________________
Urh


Na vrh
   
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: To Feb 15, 2011 7:23 
Odsoten
Site Admin
Uporabniški avatar

Pridružen: Sr Nov 26, 2003 9:37
Prispevkov: 10537
Uf, sam sem pikiral na nižje frekvence (da bi imel DVB-C pod UHF-om), zato je moral biti oscilator zelo blizu GSM-u na 900M, in se mi je ob vsakem SMS-u slika zrušila, zato sem šel prešraufati oscilator v LNB-ju, tako da sem oscilator lahko krepko znižal. Ne spomnim pa se točnih frekvenc, itak pa vsak LNB odstopa kak MHz. Potem je bil pa mislimda še en problem, tako da je vse skupaj kriza. Spomnim se vsaj tega, da se je po šraufanju oscilatorja le ta še nekaj časa spreminjal in sem oscilator v TV Plusu na fino reguliral z vhodnim nihajnim krogom. Samo ta reč dela v vsakem TV Plusu drugač, ponavadi ima dve resonanci ipd, zato mi je ratalo šele s tretjim TV Plusom. Potem pa še mikser, uporabil sem pasivnega iz ene WiMax zadeve za 2,5GHz in ni deloval najbolje. Potem so pa še povečali število kanalov, moč je posledično padla in je sprejem na 1m anteni, ki jo imam, možen le na nekaj kanalih v lepem vremenu. K sreči so vmes HD kanali, ki jih skoraj edine gledam.

Bom videl kako bo iz Krvavca

_________________
10km SV od Kranja (na robu ravnine ob vznožju Krvavca) koordinati 14.45386 in 46.26856
Home made sprejem DVB-C Krim
Ati Radeon HD 4350 ful HW h.264 dekodiranje (0% CPU)


Na vrh
   
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: To Feb 15, 2011 11:01 
Odsoten

Pridružen: To Nov 10, 2009 8:45
Prispevkov: 362
Kraj: Kranj
tehnični a se spomniš mogoče proizvajalca original LNBja od telemacha.

_________________
Urh


Na vrh
   
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: To Feb 15, 2011 22:42 
Odsoten
Site Admin
Uporabniški avatar

Pridružen: Sr Nov 26, 2003 9:37
Prispevkov: 10537
Air oziroma globecom ali nekaj takega.

_________________
10km SV od Kranja (na robu ravnine ob vznožju Krvavca) koordinati 14.45386 in 46.26856
Home made sprejem DVB-C Krim
Ati Radeon HD 4350 ful HW h.264 dekodiranje (0% CPU)


Na vrh
   
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: Sr Feb 16, 2011 2:42 
Odsoten

Pridružen: Če Jun 28, 2007 17:57
Prispevkov: 2084
Globtel.

_________________
The planet is fine. The PEOPLE are fucked. Ne tm****izmu!


Na vrh
   
Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po  
Napiši novo temo  Odgovori na temo  [ 47 prispevkov ]  Pojdi na stran Prejšnja 1 2 3 4 5

Vsi časi so UTC+02:00 Evropa/Ljubljana


Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov


Ne morete pisati prispevkov v temi
Ne morete odgovarjati na teme v forumu
Ne morete urejati prispevkov v temi
Ne morete brisati vaših prispevkov forumu
Ne morete dodati priponk prispevkom

Pojdi na:  
cron
Teče na phpBB® Forum Software © phpBB Limited