Telstar

Forum o satelitski, kabelski, zemeljski in IP TV
Danes je Sr Jun 19, 2024 2:29

Vsi časi so UTC+02:00 Evropa/Ljubljana




Napiši novo temo  Odgovori na temo  [ 35 prispevkov ]  Pojdi na stran Prejšnja 1 2 3 4 Naslednja
Avtor Sporočilo
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: Sr Feb 24, 2010 22:22 
Odsoten
Site Admin
Uporabniški avatar

Pridružen: Sr Nov 12, 2003 11:24
Prispevkov: 4071
Tut fuzbal na Kanalu A je čist OK..če bi blo tko povsod, HDja skoraj ne bi rabil :)

_________________
Hekerju hvala, ker mi je samo podpis spremenil :-)


Na vrh
   
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: Sr Feb 24, 2010 22:22 
Odsoten

Pridružen: Pe Avg 24, 2007 16:37
Prispevkov: 1247
Citiram:
Po sliki sodeč programi TV SLO ne morejo biti zajeti iz DVB-T. Saj je slika v DVB-T dosti boljša kot jo imajo v DVB-C.
Jaz bi rekel, da imajo s TV SLO kak link ali kaj drugega in tam nimajo porihtanega preklopa.
Bog ve, kakšne pretvornike iz Mpeg4 na Mpeg2 imajo ! Seveda pa je možnost, da imajo kakšen direkten link od RTV SLO.

_________________
Kabelska.net


Na vrh
   
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: Če Feb 25, 2010 0:07 
Citiram:
A kaj veš, kdaj bodo začeli oddajati v 16:9 tudi programe TV SLO? Ker v analogni so, v digitalni pa ne.
V analogni obliki so pri Telemachu vsi TV SLO programi v 4:3 formatu. Včasih naravno, včasih letterbox, ampak vedno 4:3.
Citiram:
Očitno imajo problem pri pretvarjanju iz DVB-T Mpeg4 na DVB-C Mpeg2 ( iz DVB-S na DVB-C deluje vse brez problema ).
Zakaj le bi kdo pretvarjal MPEG-4 v MPEG-2?! S tem v vsakem primeru poslabšaš kvaliteto in praviloma povečaš pasovno širino hkrati, oz. v primeru, če pasovne širine ne povečaš, ekstremno poslabšaš kvaliteto. Torej same slabe stvari in nič dobrega. Je veliko boljše vse skupaj pustiti pri miru.

Aleš


Na vrh
   
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: Če Feb 25, 2010 7:56 
Odsoten
Site Admin
Uporabniški avatar

Pridružen: Sr Nov 26, 2003 9:37
Prispevkov: 10537
Ă


Na vrh
   
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: Če Feb 25, 2010 9:42 
Odsoten
Moderator

Pridružen: Pe Okt 21, 2005 11:39
Prispevkov: 2518
Citiram:
V analogni obliki so pri Telemachu vsi TV SLO programi v 4:3 formatu. Včasih naravno, včasih letterbox, ampak vedno 4:3.
V analogni programski shemi Telemacha je SLO1 in SLO2 v 16:9, če se dobro spomnim. Medtem ko so v DVB-C črni trakovi, v analogni pa jih ni.

_________________
WaveFrontier T90
Samsung UE40ES6710 Smart TV
PHILIPS DTR3442B DVB-T2
Telemach DVB-C


Na vrh
   
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: Če Feb 25, 2010 13:57 
Odsoten

Pridružen: Pe Avg 24, 2007 16:37
Prispevkov: 1247
Citiram:
Citiram:
A kaj veš, kdaj bodo začeli oddajati v 16:9 tudi programe TV SLO? Ker v analogni so, v digitalni pa ne.
V analogni obliki so pri Telemachu vsi TV SLO programi v 4:3 formatu. Včasih naravno, včasih letterbox, ampak vedno 4:3.
Citiram:
Očitno imajo problem pri pretvarjanju iz DVB-T Mpeg4 na DVB-C Mpeg2 ( iz DVB-S na DVB-C deluje vse brez problema ).
Zakaj le bi kdo pretvarjal MPEG-4 v MPEG-2?! S tem v vsakem primeru poslabšaš kvaliteto in praviloma povečaš pasovno širino hkrati, oz. v primeru, če pasovne širine ne povečaš, ekstremno poslabšaš kvaliteto. Torej same slabe stvari in nič dobrega. Je veliko boljše vse skupaj pustiti pri miru.

Aleš
Mogoče zato, ker je 99% sprejemnikov v tem omrežju Mpeg2 ?

_________________
Kabelska.net


Na vrh
   
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: Pe Mar 05, 2010 22:38 
Odsoten
Site Admin
Uporabniški avatar

Pridružen: Sr Nov 26, 2003 9:37
Prispevkov: 10537
Danes mi na DVBViewerju ne dela noben HD kanal, na TV-ju s conax CAM-om pa piše, da nimam dostopa do teh programov, vse ostalo mi pa dela oziroma odkodira.


Na vrh
   
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: Pe Mar 05, 2010 23:00 
Odsoten

Pridružen: Pe Avg 24, 2007 16:37
Prispevkov: 1247
Danes so vse HD programe kriptirali ( tudi tistim, ki plačujejo naročnino za njih )

_________________
Kabelska.net


Na vrh
   
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: So Mar 13, 2010 21:33 
Odsoten
Site Admin
Uporabniški avatar

Pridružen: Sr Nov 26, 2003 9:37
Prispevkov: 10537
Za probo sem dobil servisno kartico in mi tudi na njej ne delajo HD kanali, kaj se grejo, je možno, da že skoraj 10 dni ne dela noben HD program?


Na vrh
   
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: So Mar 13, 2010 21:39 
Odsoten
Moderator

Pridružen: Pe Okt 21, 2005 11:39
Prispevkov: 2518
Kako da ne? Saj dela TV SLO HD :D

_________________
WaveFrontier T90
Samsung UE40ES6710 Smart TV
PHILIPS DTR3442B DVB-T2
Telemach DVB-C


Na vrh
   
Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po  
Napiši novo temo  Odgovori na temo  [ 35 prispevkov ]  Pojdi na stran Prejšnja 1 2 3 4 Naslednja

Vsi časi so UTC+02:00 Evropa/Ljubljana


Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov


Ne morete pisati prispevkov v temi
Ne morete odgovarjati na teme v forumu
Ne morete urejati prispevkov v temi
Ne morete brisati vaših prispevkov forumu
Ne morete dodati priponk prispevkom

Pojdi na:  
cron
Teče na phpBB® Forum Software © phpBB Limited