Telstar

Forum o satelitski, kabelski, zemeljski in IP TV
Danes je Sr Jun 19, 2024 2:26

Vsi časi so UTC+02:00 Evropa/Ljubljana




Napiši novo temo  Odgovori na temo  [ 96 prispevkov ]  Pojdi na stran Prejšnja 14 5 6 7 810 Naslednja
Avtor Sporočilo
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: Pe Mar 04, 2011 21:41 
Odsoten

Pridružen: Po Jul 12, 2010 22:35
Prispevkov: 15
Citiram:
Pozabil sem pa povedati, se nam od zamenjave frekvenc naprej na enem sprejemniku slika stalno 'zatika', kot da bi bil signal šibkejši. Na Kaon-u mi piše, da je moč signala 75-77, kvaliteta pa 98-100 (ne spomnim se koliko je bilo prej), tako da mislim, da ni problem prešibka moč, če bi slučajno z menjavo frekvenc tudi zmanjševali moč. Sploh pa mora biti še nekaj rezerve v prenosu zaradi slabega vremena. Zaenkrat še ni bilo časa, da bi iskal vzrok tega oz. odpravil problem.
Citiram:
danes okrog 13.00 ure je spet črna slika, signal je,vendar kartica ne odkodira več. ali ostalim dela ali ne?
Ă


Na vrh
   
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: So Mar 05, 2011 11:31 
Citiram:
Citiram:
Pozabil sem pa povedati, se nam od zamenjave frekvenc naprej na enem sprejemniku slika stalno 'zatika', kot da bi bil signal šibkejši. Na Kaon-u mi piše, da je moč signala 75-77, kvaliteta pa 98-100 (ne spomnim se koliko je bilo prej), tako da mislim, da ni problem prešibka moč, če bi slučajno z menjavo frekvenc tudi zmanjševali moč. Sploh pa mora biti še nekaj rezerve v prenosu zaradi slabega vremena. Zaenkrat še ni bilo časa, da bi iskal vzrok tega oz. odpravil problem.
Citiram:
danes okrog 13.00 ure je spet črna slika, signal je,vendar kartica ne odkodira več. ali ostalim dela ali ne?
Ă


Na vrh
   
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: Po Mar 07, 2011 8:35 
Odsoten

Pridružen: To Nov 10, 2009 8:45
Prispevkov: 362
Kraj: Kranj
Tehnični ali je signala s krvavca sedaj dovolj za 55 cm anteno (oziroma ali so bile krive smerek/lokacija 55cm antene da signala ni bilo dovolj) Koliko dB več mora biti za DVB-C kot za DVB-S. Kako veliko anteno bo treba imeti za sprejem v Kranju( 40,60ali 80).

_________________
Urh


Na vrh
   
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: Po Mar 07, 2011 14:42 
Odsoten
Site Admin
Uporabniški avatar

Pridružen: Sr Nov 26, 2003 9:37
Prispevkov: 10537
Pojma nimam, na 85 Penti imam od oka skoraj 20dB rezerve, se pravi da bi šlo z 10cm anteno. Iz Krima pri 20km dajejo 100cm anteno, na Krvavcu pa imajo verjetno močnejši oddajnik in bo potemtakem verjetno že 60cm čez glavo. Bomo videli.

_________________
10km SV od Kranja (na robu ravnine ob vznožju Krvavca) koordinati 14.45386 in 46.26856
Home made sprejem DVB-C Krim
Ati Radeon HD 4350 ful HW h.264 dekodiranje (0% CPU)


Na vrh
   
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: To Mar 08, 2011 7:43 
Lahko malo več poveste o izkušnjah obeh HD Ciscotov pri Lastavka trojček (L.T. Krvavec bom naročil) oz. priporočila, ki jih imate...
Kateri HD sprejemnik glede na to, da niso prav hvaljeni...


Na vrh
   
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: To Mar 08, 2011 8:34 
Odsoten

Pridružen: To Nov 10, 2009 8:45
Prispevkov: 362
Kraj: Kranj
Telemach je najavil da bo po koncu leta na krvavcu samo še DVB-C. Takrat bodo kanali enaki kot na Krimu in po kablu. Po mojem bodo takrat tudi frekvence na Krvavcu enake kot na Krimu. tehnični ali imaš informacijo da bodo frekvence na krvavcu zamaknjene glede na krim ( bo res drugačen lnb za krvavec kot za krim). Res pa bo kriza z motnjami s strani linkov na zrcalni frekvenci 10700-11100 MHz. Vendar izbire nimajo saj želijo imeti izhodne frekvence na sprejemnikih povsod enake. če ne bodo imeli motenj na tv jih bodo imeli pa na internetu. Edina varjanta je taka kot je homemade od tehničnega- dvakrat konvertranje...

_________________
Urh


Na vrh
   
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: To Mar 08, 2011 9:08 
Odsoten
Site Admin
Uporabniški avatar

Pridružen: Sr Nov 26, 2003 9:37
Prispevkov: 10537
Po moje bo ostalo kot je oziroma bodo samo premikali znotraj trenutno zasedenega področja. Se bodo pa po moje morali odločiti za kak korenit poseg v LNB ali frekvence, ker tako kot je bodo motnje nevzdržne. Višje kot bodo šli na UHF bandu, lažje je dušiti zrcalne frekvence, sploh pa pod 10750 kot kaže ni signalov.
Internet so dodali v vmesni prostor med C in S kanale.

_________________
10km SV od Kranja (na robu ravnine ob vznožju Krvavca) koordinati 14.45386 in 46.26856
Home made sprejem DVB-C Krim
Ati Radeon HD 4350 ful HW h.264 dekodiranje (0% CPU)


Zadnjič spremenil Tehnicni, dne Sr Mar 09, 2011 11:09, skupaj popravljeno 1 krat.

Na vrh
   
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: Sr Mar 09, 2011 23:14 
Odsoten
Site Admin
Uporabniški avatar

Pridružen: Sr Nov 26, 2003 9:37
Prispevkov: 10537
Šele na opozorilo enega od forumašev sem ugotovil, da so trenutno na Krvavcu vsi TV programi, vseh 20 kanalov, obljubljali pa so, da jih bo nekaj manjkalo. Verjetno bodo odstranjevali kanale glede na potrebe interneta, najprej SportKlube, nato Eurosporta HD in Fashion.

_________________
10km SV od Kranja (na robu ravnine ob vznožju Krvavca) koordinati 14.45386 in 46.26856
Home made sprejem DVB-C Krim
Ati Radeon HD 4350 ful HW h.264 dekodiranje (0% CPU)


Na vrh
   
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: Sr Mar 23, 2011 12:27 
Odsoten

Pridružen: To Okt 26, 2004 16:52
Prispevkov: 53
Ali so že koga poklicali za montažo oz. če so mu že priklopili novo Lastovko.

Lp


Na vrh
   
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: Sr Mar 23, 2011 14:33 
Zdravo, mene so včeraj; naj bi v enem tednu me poklicali in zmontirali..je rekla gospodična.. imam lastovko na krvavec (dva sprejemnika kaon) od samega začetka.. bom zdej preklopil na trojčka.. upam, da ne bo problemov (sploh kakšen internet)!

Lp


Na vrh
   
Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po  
Napiši novo temo  Odgovori na temo  [ 96 prispevkov ]  Pojdi na stran Prejšnja 14 5 6 7 810 Naslednja

Vsi časi so UTC+02:00 Evropa/Ljubljana


Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov


Ne morete pisati prispevkov v temi
Ne morete odgovarjati na teme v forumu
Ne morete urejati prispevkov v temi
Ne morete brisati vaših prispevkov forumu
Ne morete dodati priponk prispevkom

Pojdi na:  
cron
Teče na phpBB® Forum Software © phpBB Limited