Telstar

Forum o satelitski, kabelski, zemeljski in IP TV
Danes je Sr Jun 19, 2024 2:07

Vsi časi so UTC+02:00 Evropa/Ljubljana




Napiši novo temo  Odgovori na temo  [ 7 prispevkov ] 
Avtor Sporočilo
 Naslov prispevka: Lahko dvb-t moti dvb-c?
OdgovorObjavljeno: Ne Sep 02, 2012 23:17 
Odsoten

Pridružen: To Feb 08, 2011 20:25
Prispevkov: 1141
Kraj: Ravne na Koroškem
ker na siol forumo ne pridemo do dna, me zanima če je to tehnično možno?

Kratek opis težave:
"Situacija ni nič boljša niti z galvanskim ločilnikom, niti z boljšimi kabli, niti z boljšim delilcem. Na frekvenci 522 MHz je kakovost slaba, stalno se pojavljajo napake. Edino če zvežem direkt, brez delilnika signala, se zadeva toliko popravi da ni v rdečem, čeprav še vedno javlja napake"

_________________
Slika


Na vrh
   
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: Po Sep 03, 2012 6:52 
Odsoten

Pridružen: Sr Nov 15, 2006 18:34
Prispevkov: 3132
Iz opisanega sklepam, da združuješ zunanjo anteno s kabelsko, ker bi rad gledal oboje.
Preprost odgovor:
Seveda je možno, saj DVB-T in DVB-C uporabljata isti VHF in UHF spekter.
Kar bo na istih kanalih bo moteno.

Motnje so celo možne, tudi če ne združuješ anteno.
Ă


Na vrh
   
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: Po Sep 03, 2012 7:48 
Odsoten
Site Admin
Uporabniški avatar

Pridružen: Sr Nov 26, 2003 9:37
Prispevkov: 10537
Kje pa tu vidiš kako združevanje signalov.

Ă

_________________
10km SV od Kranja (na robu ravnine ob vznožju Krvavca) koordinati 14.45386 in 46.26856
Home made sprejem DVB-C Krim
Ati Radeon HD 4350 ful HW h.264 dekodiranje (0% CPU)


Na vrh
   
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: Po Sep 03, 2012 8:56 
Odsoten
Ponudnik

Pridružen: So Jan 02, 2010 20:14
Prispevkov: 254
Mene je prejšni teden nekdo, sicer iz Primorskega konca, spraševal podobno .Ali si bil morda ti pa si spregledal moj odgovor.In odgovor je biltakšen. Podobno kot moja predhodnika

_________________
Matjaž »»»»»


Na vrh
   
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: Po Sep 03, 2012 10:14 
Odsoten

Pridružen: To Feb 08, 2011 20:25
Prispevkov: 1141
Kraj: Ravne na Koroškem
Na siol forum se je obrnil z enakim vprašanjem kot na tebe, situacija je nalednja:
On ima naročeno telekomovo kabelsko tv. To pomeni, da vstopa signal v hišo preko (zelenega) optičnega kabla, ki gre nato v kabelski pretvornik na katerega ima kot opažam priključen delilnik na katerega ima priključene 3 tv sprejemnike.

dotatno mi je napisal tole - če ti kaj bolj pomaga:
"Ne vem če je ravno nemogoče, se mi zdi preveliko naključje da so bili tudi pred digitalno kabelsko problemi na Animal Planetu (črte čez zaslon) vsakič ko je začel oddajati TV Koper....pretvornik je na hribu nad hišo...."

Za težavo je pa več nožnosti.

_________________
Slika


Na vrh
   
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: Po Sep 03, 2012 11:57 
Odsoten

Pridružen: Sr Nov 15, 2006 18:34
Prispevkov: 3132
No, če si si težavo ustvaril sam z delitvijo na več TV, je odgovor na dlani.
Napeljava ti "ne tesni".
Skratka:
- boljši kabel, ki ima boljši oplet (folija + pletenica)
- delilnik, ki je popolnoma zaprt v kovinskem ohišju in izveden z F priključki
. priključki na TV kovinski in ne plastični

Ă


Na vrh
   
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: Po Sep 03, 2012 12:58 
Odsoten

Pridružen: To Feb 08, 2011 20:25
Prispevkov: 1141
Kraj: Ravne na Koroškem
homer tle maš vse napisano: http://forumi.siol.net/showthread.php?t=40655

_________________
Slika


Na vrh
   
Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po  
Napiši novo temo  Odgovori na temo  [ 7 prispevkov ] 

Vsi časi so UTC+02:00 Evropa/Ljubljana


Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 10 gostov


Ne morete pisati prispevkov v temi
Ne morete odgovarjati na teme v forumu
Ne morete urejati prispevkov v temi
Ne morete brisati vaših prispevkov forumu
Ne morete dodati priponk prispevkom

Pojdi na:  
cron
Teče na phpBB® Forum Software © phpBB Limited