Telstar

Forum o satelitski, kabelski, zemeljski in IP TV
Danes je Sr Jun 19, 2024 1:52

Vsi časi so UTC+02:00 Evropa/Ljubljana




Napiši novo temo  Odgovori na temo  [ 50 prispevkov ]  Pojdi na stran Prejšnja 1 2 3 4 5
Avtor Sporočilo
 Naslov prispevka: Re: Bug?
OdgovorObjavljeno: Pe Jun 28, 2013 12:23 
Odsoten

Pridružen: To Feb 08, 2011 20:25
Prispevkov: 1141
Kraj: Ravne na Koroškem
Glede LTE je bila narejena raziskava, da na DVB-C oziroma analogno (PAL) tv to ne bo imelo velikega vpliva.

_________________
Slika


Na vrh
   
 Naslov prispevka: Re: Bug?
OdgovorObjavljeno: Pe Jun 28, 2013 12:34 
Odsoten

Pridružen: Če Jun 28, 2007 17:57
Prispevkov: 2084
Are you havin' a laugh?

Slika

Is he havin' a laugh?

_________________
The planet is fine. The PEOPLE are fucked. Ne tm****izmu!


Na vrh
   
 Naslov prispevka: Re: Bug?
OdgovorObjavljeno: Pe Jun 28, 2013 13:32 
Odsoten

Pridružen: To Feb 08, 2011 20:25
Prispevkov: 1141
Kraj: Ravne na Koroškem
A nimaš kaj bolj pametnega za napisat :)

_________________
Slika


Na vrh
   
 Naslov prispevka: Re: Bug?
OdgovorObjavljeno: Pe Jun 28, 2013 13:57 
Odsoten

Pridružen: Če Jun 28, 2007 17:57
Prispevkov: 2084
Mislil sem reči, če se zafrkavaš. Kakšno zvezo ima LTE s kabelsko?

_________________
The planet is fine. The PEOPLE are fucked. Ne tm****izmu!


Na vrh
   
 Naslov prispevka: Re: Bug?
OdgovorObjavljeno: Pe Jun 28, 2013 14:09 
Odsoten

Pridružen: To Feb 08, 2011 20:25
Prispevkov: 1141
Kraj: Ravne na Koroškem
To je bila samo bdw info :wink:

_________________
Slika


Na vrh
   
 Naslov prispevka: Re: Bug?
OdgovorObjavljeno: Pe Jun 28, 2013 15:54 
Odsoten

Pridružen: To Jun 03, 2008 17:29
Prispevkov: 1210
LTE bo med drugim uporabljal frekvence okoli 800 MHz in kasneje še 700 MHz.

Kabelska ne bo nehala uporabljati teh frekvenc. Če inštalacija ne "tesni" dovolj, lahko signal bližnjega LTE oddajnika ali kakšnega LTE telefona/routerja v bližini moti sprejem TV iz kabelske ali kabelski internet na isti frekvenci kot LTE.

Pri tistih, ki sprejemajo DVB-T in imajo širokopasovni ojačevalnik, ta ojača vse do 862 MHz. Signal bližnjega LTE oddajnika ali kakšnega LTE telefona/routerja v bližini pod 862 MHz ga lahko prekrmili, tako da ne spusti skozi nemoteno kanalov za DVB-T, kljub temu, da se ne prekrivajo s frekvencami LTE. V spodnjih linkih govorijo o približno 2 km radiju okoli LTE oddajnika za take motnje. Dokler signal LTE ni premočen in so kanali DVB-T nizki, se to reši s filtrom (filter in montaža sta strošek). Če je signal LTE zelo močen (LTE oddajnik zelo blizu v isti smeri kot DVB-T oddajnik, ali LTE router pri sosedu blizu DVB-T antene), je rešitev predraga za sprejemna mesta, kjer se stroški antenskega sistema delijo na malo odjemalcev.

V Veliki Britaniji omenjajo 2,3 milijona gospodinjstev, ki bi jih lahko motil LTE. Pri 10.000 gospodinstvih od teh naj problemi ne bi bili rešljivi (predvsem zaradi previsokih stroškov) drugače, kot s prehodom na satelit, kabelsko ali IPTV:
http://www.digitalspy.co.uk/tech/news/a ... rence.html
http://www.bbc.co.uk/news/technology-17125468

Dodatni problem je še, da bo motenj vedno več (oddajniki se bodo prižigali postopno in LTE telefonov bo vedno več). Lahko pa se pojavljajo tudi samo občasno (nekdo z LTE telefonom v biližini, pa potem spet odide).


Na vrh
   
 Naslov prispevka: Re: Bug?
OdgovorObjavljeno: Pe Jun 28, 2013 17:11 
Odsoten

Pridružen: To Feb 08, 2011 20:25
Prispevkov: 1141
Kraj: Ravne na Koroškem
A so nori malo, sedaj si bomo pa še filtre kupovali al kaj :nono:

Glede kabelske: Če kabelska ne "tesni" dovolj jo lahko moti tudi DVB-T

_________________
Slika


Na vrh
   
 Naslov prispevka: Re: Bug?
OdgovorObjavljeno: Pe Jun 28, 2013 22:30 
Odsoten
Site Admin
Uporabniški avatar

Pridružen: Sr Nov 26, 2003 9:37
Prispevkov: 10537
Ne bo tako hudo, vsaj pri telefonih ne, saj le ti že delajo na 900MHz, ki je v območju delovanja širokopasovnih ojačevalnikov.

_________________
10km SV od Kranja (na robu ravnine ob vznožju Krvavca) koordinati 14.45386 in 46.26856
Home made sprejem DVB-C Krim
Ati Radeon HD 4350 ful HW h.264 dekodiranje (0% CPU)


Na vrh
   
 Naslov prispevka: Re: Bug?
OdgovorObjavljeno: Pe Jun 28, 2013 22:45 
Odsoten

Pridružen: Če Jun 28, 2007 17:57
Prispevkov: 2084
Brez filtrov bo hudo. Npr. GSM zjebe sobno anteno.

_________________
The planet is fine. The PEOPLE are fucked. Ne tm****izmu!


Na vrh
   
 Naslov prispevka: Re: Bug?
OdgovorObjavljeno: So Jun 29, 2013 9:06 
Odsoten
Site Admin
Uporabniški avatar

Pridružen: Sr Nov 26, 2003 9:37
Prispevkov: 10537
Ja ampak GSMov in DECTov je polna vsaka bajta in če pride še en LTE, kaj potem.

_________________
10km SV od Kranja (na robu ravnine ob vznožju Krvavca) koordinati 14.45386 in 46.26856
Home made sprejem DVB-C Krim
Ati Radeon HD 4350 ful HW h.264 dekodiranje (0% CPU)


Na vrh
   
Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po  
Napiši novo temo  Odgovori na temo  [ 50 prispevkov ]  Pojdi na stran Prejšnja 1 2 3 4 5

Vsi časi so UTC+02:00 Evropa/Ljubljana


Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov


Ne morete pisati prispevkov v temi
Ne morete odgovarjati na teme v forumu
Ne morete urejati prispevkov v temi
Ne morete brisati vaših prispevkov forumu
Ne morete dodati priponk prispevkom

Pojdi na:  
cron
Teče na phpBB® Forum Software © phpBB Limited