Telstar

Forum o satelitski, kabelski, zemeljski in IP TV
Danes je Sr Jun 19, 2024 2:03

Vsi časi so UTC+02:00 Evropa/Ljubljana




Napiši novo temo  Odgovori na temo  [ 24 prispevkov ]  Pojdi na stran Prejšnja 1 2 3 Naslednja
Avtor Sporočilo
 Naslov prispevka: Re: SLO MUX C
OdgovorObjavljeno: Če Okt 10, 2013 9:28 
Odsoten

Pridružen: Sr Nov 15, 2006 18:34
Prispevkov: 3132
@Kosinus
Ni smiselno, saj bi tista majhna pridobitev v HD bistveno poslabšala kvaliteto SD.
Sicer ne da bi bil navdušen nad lepoto "ksihtov" v parlamentu, pa vendar ......


Na vrh
   
 Naslov prispevka: Re: SLO MUX C
OdgovorObjavljeno: Če Okt 10, 2013 9:29 
Odsoten

Pridružen: Sr Jun 28, 2006 11:22
Prispevkov: 1195
Kraj: Notranjska
Joj strah in trepet glede Mux-ov, še enega ne moremo imeti pošteno "nafilanega"... :roll:

_________________
Hisense 43A7500F 4K UHD
Beelink GT1 MINI
A1 optika


Na vrh
   
 Naslov prispevka: Re: SLO MUX C
OdgovorObjavljeno: Če Okt 10, 2013 9:54 
Odsoten

Pridružen: Če Jun 28, 2007 17:57
Prispevkov: 2084
Citiram:
@Kosinus
Ni smiselno, saj bi tista majhna pridobitev v HD bistveno poslabšala kvaliteto SD.
Sicer ne da bi bil navdušen nad lepoto "ksihtov" v parlamentu, pa vendar ......
Je smiselno, če je na satelitu v MPEG-2 zadosti 4M za SLO1, 2 in 2M za SLO3, bo tudi v MPEG-4 dovolj pol manj. Lahko, da se motim, samo ne vem, no ...

_________________
The planet is fine. The PEOPLE are fucked. Ne tm****izmu!


Na vrh
   
 Naslov prispevka: Re: SLO MUX C
OdgovorObjavljeno: Če Okt 10, 2013 11:50 
Odsoten

Pridružen: Ne Dec 09, 2012 10:20
Prispevkov: 613
SLO 1 SD in SLO 2 SD bi brez težav omejili vsakega po 1,5 Mbit/s. Na Planet TV je čisto gledljiva slika s takim bitratom. Ker SLO 3 SD ne bi imela HD programa v muxu pa se pusti tak bitrate kot je. To je edina logična odločitev.

Za tiste, ki jim ni pomembna kvaliteta slike je 1,5 Mbit/s čisto dovolj, tistemu ki je pomembna kvaliteta slike pa bo gledal HD (v upanju na čim boljšo sliko).

Če bo SD imel 4 Mbit/s in HD 5 Mbit/s ne bo nihče zadovoljen. Edino logično je SD 1,5Mbit/s, HD 7,5 Mbit/s

_________________
Slika Slika


Na vrh
   
 Naslov prispevka: Re: SLO MUX C
OdgovorObjavljeno: Če Okt 10, 2013 13:43 
Odsoten

Pridružen: To Jun 03, 2008 17:29
Prispevkov: 1210
Omenjali so, da naj bi kapaciteta, ki jo danes porabljata SLO1 in 2 SD, šla kasneje za tematske programe v SD. Jaz sicer ne vidim nobenih tematskih programov na vidiku.
Citiram:
Na RTVju se odločajo med 1 HD kanalom v muxu in dvema.
So se že odločili? Vito je nazadnje omenjal, da je odločeno, da bosta dva.


Na vrh
   
 Naslov prispevka: Re: SLO MUX C
OdgovorObjavljeno: Če Okt 10, 2013 13:52 
Odsoten

Pridružen: Če Maj 24, 2012 23:00
Prispevkov: 2033
Citiram:
Omenjali so, da naj bi kapaciteta, ki jo danes porabljata SLO1 in 2 SD, šla kasneje za tematske programe v SD. Jaz sicer ne vidim nobenih tematskih programov na vidiku.
Kaj vse so že omenjali... mrežo srednjevropski sat-kanalov s pomembnim sodelovanjem rtvja...
v 90h letih.

Dlje od simpozijskega turizma rtvjevcev na Madžarskem ni prišlo.

_________________
Pomoč? - 666 - Branko
Prodajam ga zaradi neuporabe in ga ne potrebujem.


Na vrh
   
 Naslov prispevka: Re: SLO MUX C
OdgovorObjavljeno: Če Okt 10, 2013 20:36 
Odsoten

Pridružen: Če Jun 28, 2007 17:57
Prispevkov: 2084
Citiram:
Na Planet TV je čisto gledljiva slika s takim bitratom.
Pravzaprav je za bruhat, ampak mislim, da ni kriva pasovna širina (VK ima isto, a je slika boljša).

_________________
The planet is fine. The PEOPLE are fucked. Ne tm****izmu!


Na vrh
   
 Naslov prispevka: Re: Kaj v MuxA
OdgovorObjavljeno: Če Okt 10, 2013 22:07 
Odsoten
Site Admin
Uporabniški avatar

Pridružen: Sr Nov 26, 2003 9:37
Prispevkov: 10537
Obstoječa slika nacionalnih programov je gnil kompromis, za HD televizorje je slika neostra z artefakti, za stare TV je pa preostra in prekakovostna. Zato bi bilo res smiselno SD sliko pokvariti, recimo 480 pikslov in 1Mb v povprečju. HD pa mislim, da bi bil v statistiki z vsemi v muxu s po 5M čist OK.
Pa še kaj so hitri kadri, pri športu se velikokrat lepo vidi, da se lahko kamera giblje zelo hitro in ni problem. Problem so random vsebine (vaterpolo, publika od daleč, lampiončki..) in zum, torej kjer se vsebina spreminja, ne pa da gre za premike.

Glede lokalcev, če bi delali v QPSK modulaciji, bi lahko vse natlačili na isti kanal, saj je zadosti že cca 7dB raztmerje med enim in drugim signalom, torej če bi bil z usmerjeno anteno nekje na sredini med tremi oddajniki, bi z usmeritvijo antene lahko gledal vse 3.

_________________
10km SV od Kranja (na robu ravnine ob vznožju Krvavca) koordinati 14.45386 in 46.26856
Home made sprejem DVB-C Krim
Ati Radeon HD 4350 ful HW h.264 dekodiranje (0% CPU)


Na vrh
   
 Naslov prispevka: Re: Kaj v MuxA
OdgovorObjavljeno: Po Okt 14, 2013 15:41 
Odsoten

Pridružen: Če Jun 28, 2007 17:57
Prispevkov: 2084
Komercialni programi so odšli, na mestu Pop TV je ostal INFO z obvestilom (pohvalno), HD programa/-ov pa ni. :( Veliko razočaranje. Ampak hej, glavno, da imamo 9,5M null paketov in SLO2 SD s 4-5M. Jupiiiii ...

_________________
The planet is fine. The PEOPLE are fucked. Ne tm****izmu!


Na vrh
   
 Naslov prispevka: Re: Kaj v MuxA
OdgovorObjavljeno: Po Okt 14, 2013 17:13 
Odsoten

Pridružen: To Jun 03, 2008 17:29
Prispevkov: 1210
Počakaj malo. Glede na to, da je bil v MUX C samo en HD, verjetno drugega kodirnika za HD še ni.


Zadnjič spremenil peterdoo, dne Po Okt 14, 2013 19:16, skupaj popravljeno 1 krat.

Na vrh
   
Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po  
Napiši novo temo  Odgovori na temo  [ 24 prispevkov ]  Pojdi na stran Prejšnja 1 2 3 Naslednja

Vsi časi so UTC+02:00 Evropa/Ljubljana


Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 15 gostov


Ne morete pisati prispevkov v temi
Ne morete odgovarjati na teme v forumu
Ne morete urejati prispevkov v temi
Ne morete brisati vaših prispevkov forumu
Ne morete dodati priponk prispevkom

Pojdi na:  
cron
Teče na phpBB® Forum Software © phpBB Limited