Telstar

Forum o satelitski, kabelski, zemeljski in IP TV
Danes je Sr Jun 19, 2024 4:01

Vsi časi so UTC+02:00 Evropa/Ljubljana




Napiši novo temo  Odgovori na temo  [ 73 prispevkov ]  Pojdi na stran Prejšnja 14 5 6 7 8 Naslednja
Avtor Sporočilo
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: Sr Sep 21, 2011 4:24 
Odsoten

Pridružen: Če Jun 28, 2007 17:57
Prispevkov: 2084
Citiram:
Na programski svet je sicer prispela tudi zahteva norveškega podjetja Norkring, naj RTV Slovenija dosledno oba programa oddaja v HD kvaliteti, kar bi posledično omejilo oddajniške zmogljivosti. Kot je znano, Norkring naši hiši očita kršenje odločbe v zvezi z oddajanjem programov v svojem omrežju digitalne prizemne televizije oziroma t.i. multipleksu A, saj sam ne uspeva prodati in zapolniti svojih zakupljenih zmogljivosti in bi posledično to rad dosegel. Programski svet pa je sklenil, da ni pristojen za razlaganje poslovnih odločitev zavoda.
Vir: Kričač

Norkring :mrgreen: Kakšni obupanci ...

_________________
The planet is fine. The PEOPLE are fucked. Ne tm****izmu!


Na vrh
   
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: Sr Sep 21, 2011 7:27 
Odsoten
Site Admin
Uporabniški avatar

Pridružen: Sr Nov 26, 2003 9:37
Prispevkov: 10537
A ni to edino smiselno, imamo 2 HD signala in proste kapacitete. Ampak spet ne, spet bo nekdo pameten. Poleg tega imamo kapacitete in načrte za tematske programe, a jih ne oddajamo, ker smo bili ljudje na referendumu proti - kake bedarije.

_________________
10km SV od Kranja (na robu ravnine ob vznožju Krvavca) koordinati 14.45386 in 46.26856
Home made sprejem DVB-C Krim
Ati Radeon HD 4350 ful HW h.264 dekodiranje (0% CPU)


Na vrh
   
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: Sr Sep 21, 2011 9:56 
Ljubljanska posla.


Na vrh
   
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: Sr Sep 21, 2011 12:31 
Odsoten

Pridružen: Sr Nov 15, 2006 18:34
Prispevkov: 3132
Citiram:
A ni to edino smiselno, imamo 2 HD signala in proste kapacitete.
No, jaz ne vidim prostih kapacitet.
Tudi če bi elimirali komercialke, ni dovolj prostora za 2x HD v MUX-A.
Poleg tega jaz pri vsem možnem trudu nikjer ne najdem 2 HD programa ........
Vidim namreč samo en HD program, ki oddaja nekakšno mešanico Slo1 in Slo2, ki vrti vse posnetke v upscalanem SD, ki ne premore HD reportažnega avtomobila in praktično nima nikjer obnjavljenega programa (če izvzame skromno oznako HD ob določenih vsebinah).
Skratka nič več, kot neko testno predvajanje preko IP in kablašev.

Glede tematskih programov, se strinjam, ampak (zavedeno) ljudstvo je reklo ne!


Na vrh
   
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: Sr Sep 21, 2011 12:34 
Na RTV jaz mesečno težim če imajo v načrtu zapolniti prazne kapacitete z vsaj enim "HD" programom. Odgovor je bil vedno da prostor je, ampak ga nimajo namena zapolniti :shock: :shock: :?


Na vrh
   
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: Sr Sep 21, 2011 12:42 
Citiram:
Na RTV jaz mesečno težim če imajo v načrtu zapolniti prazne kapacitete z vsaj enim "HD" programom. Odgovor je bil vedno da prostor je, ampak ga nimajo namena zapolniti :shock: :shock: :?
Kaj, če raje razmiliš o nabavi umetnega gnojila?


Na vrh
   
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: Sr Sep 21, 2011 14:49 
Odsoten

Pridružen: Sr Nov 15, 2006 18:34
Prispevkov: 3132
Citiram:
Na RTV jaz mesečno težim če imajo v načrtu zapolniti prazne kapacitete z vsaj enim "HD" programom. Odgovor je bil vedno da prostor je, ampak ga nimajo namena zapolniti :shock: :shock: :?
Ja, prostora je toliko kot ga je zasedal Info TV. Ă


Na vrh
   
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: Sr Sep 21, 2011 15:02 
Odsoten
Site Admin
Uporabniški avatar

Pridružen: Sr Nov 26, 2003 9:37
Prispevkov: 10537
Novi MPEG4 koderji delajo čuda, 5 M na kanal je zadosti + 4 x 2M vse statistično.

_________________
10km SV od Kranja (na robu ravnine ob vznožju Krvavca) koordinati 14.45386 in 46.26856
Home made sprejem DVB-C Krim
Ati Radeon HD 4350 ful HW h.264 dekodiranje (0% CPU)


Na vrh
   
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: Sr Sep 21, 2011 17:10 
Odsoten

Pridružen: Sr Nov 15, 2006 18:34
Prispevkov: 3132
Ja, za več ali manj statično sliko (npr sedenje v studiju in podobno).
En horizontalni zasuk kamere to "ne preživi" .......
Seveda govorim o 1080i .......


Na vrh
   
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: Sr Sep 21, 2011 17:22 
Odsoten

Pridružen: To Jun 03, 2008 17:29
Prispevkov: 1210
@Tehnični:
MUX A ima trenutno prostih samo nekaj čez 3 Mbit/s.

Ă


Na vrh
   
Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po  
Napiši novo temo  Odgovori na temo  [ 73 prispevkov ]  Pojdi na stran Prejšnja 14 5 6 7 8 Naslednja

Vsi časi so UTC+02:00 Evropa/Ljubljana


Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov


Ne morete pisati prispevkov v temi
Ne morete odgovarjati na teme v forumu
Ne morete urejati prispevkov v temi
Ne morete brisati vaših prispevkov forumu
Ne morete dodati priponk prispevkom

Pojdi na:  
cron
Teče na phpBB® Forum Software © phpBB Limited