Telstar

Forum o satelitski, kabelski, zemeljski in IP TV
Danes je So Jun 15, 2024 16:46

Vsi časi so UTC+02:00 Evropa/Ljubljana




Napiši novo temo  Odgovori na temo  [ 13 prispevkov ]  Pojdi na stran 1 2 Naslednja
Avtor Sporočilo
OdgovorObjavljeno: To Feb 04, 2014 7:54 
Pozdravljeni,

zadnje čase se mi dogaja (zmenjal sem LNB), da mi po prekinitvi elektrike ostane dekoder brez signala.
Potem moram kabel za anteno izključiti in ko jo nazaj priključim se signal zopet pojavi. Včasih je treba ta postopek večkrat ponoviti, da signal pride.

Ima kdo kako idejo kaj bi lahko bilo narobe?


Na vrh
   
OdgovorObjavljeno: To Feb 04, 2014 8:17 
Odsoten

Pridružen: Sr Nov 15, 2006 18:34
Prispevkov: 3132
Razlogov je lahko veliko ....
Morda pa je zgolj to, da se je LNB podhladil zaradi tega ker ni bilo elektrike in ima zato problem s startom.


Na vrh
   
OdgovorObjavljeno: To Feb 04, 2014 8:22 
Tudi, če elektriko izključiš samo za 1 sec signal izgine, tako hitro se LNB verjetno ne more ohladit?


Na vrh
   
OdgovorObjavljeno: To Feb 04, 2014 12:16 
Odsoten

Pridružen: Sr Nov 15, 2006 18:34
Prispevkov: 3132
Ne, če je pred tem bil dlje časa vklopljen!

Druga možnost je, da je nekaj narobe s STB, ki ne pošilja ali ne pošilja pravo napetost v LNB ali pa je kaj narobe s samim LNB.
Torej probaj STB z enim drugim LNB

Če imaš vmes kakšen DiSEqC je možno tudi da je z njim kaj narobe.


Na vrh
   
OdgovorObjavljeno: To Feb 04, 2014 14:36 
Odsoten
Site Admin
Uporabniški avatar

Pridružen: Sr Nov 26, 2003 9:37
Prispevkov: 10537
Poglej ali je na vseh kanalih brez signala, mislim na H/V in 11/12GHz.
Če imaš več zadev (stikala, LNB-ji..) bi bilo teoretično možno, da sprejemnik zazna preobremenitev in izklopi napajanje.
Probaj direkt LNB priklopit.

Da bi se pa kaj dogajalo v LNB ob vklopu je pa težko verjeti, kakšen pa je, da ni kakšen za 2 satelita?

_________________
10km SV od Kranja (na robu ravnine ob vznožju Krvavca) koordinati 14.45386 in 46.26856
Home made sprejem DVB-C Krim
Ati Radeon HD 4350 ful HW h.264 dekodiranje (0% CPU)


Na vrh
   
OdgovorObjavljeno: To Feb 04, 2014 14:55 
Ja gor sem dal takega, ki vsebuje dvojni LNB, verjetno ptem vsebuje tudi DISEqC.

Zakaj pa bi lahko bi to problem? Sprejemnik ni kompatibilen?


Na vrh
   
OdgovorObjavljeno: Pe Feb 07, 2014 17:23 
Odsoten
Site Admin
Uporabniški avatar

Pridružen: Sr Nov 26, 2003 9:37
Prispevkov: 10537
Lahko, da se Diseqc napačno preklopi. Ko ti ne dela probaj LNB obrniti tako, da bi kabel šel navzgor.
Ampak ko zamenjaš satelit, bi se morala poslati komanda za preklop in bi se moralo stanje normalizirati, tako da ta ukrep verjetno ni najbolj smiselen.

_________________
10km SV od Kranja (na robu ravnine ob vznožju Krvavca) koordinati 14.45386 in 46.26856
Home made sprejem DVB-C Krim
Ati Radeon HD 4350 ful HW h.264 dekodiranje (0% CPU)


Na vrh
   
OdgovorObjavljeno: To Sep 02, 2014 13:57 
meni se je pa že 2x dogodilo da so morali menjati sat. lnb z dvemi izhodi, ker je en očitno 1 izhod " pregorel".
To zmeraj tisti, ki je povezan z HD sprejemnikom. Sd sprejemnik deluje bp.
Kaj bi lahko blio to??


Na vrh
   
OdgovorObjavljeno: To Sep 02, 2014 14:30 
Odsoten

Pridružen: Če Maj 24, 2012 23:00
Prispevkov: 2033
Mogoče previsoka napetost. Vse nad 19v, je brezveze.
Če je, daj vmes 500mA zenerco, ali kako navadno diodo, ki zmanjša
napetost okoli 0,5v.. Kapacitivnosti je običajno dovolj, da gre signal skozi.
Če ne, pa 10-100p kondenzator v serijo.

_________________
Pomoč? - 666 - Branko
Prodajam ga zaradi neuporabe in ga ne potrebujem.


Na vrh
   
OdgovorObjavljeno: To Sep 02, 2014 15:48 
hvala, a je v garanciji, bo serviser upam zrihtal.....
je vse od total tv, glava, sprejemnika, sat antena.
mogoče zamenjati hd sprejemnik?


Na vrh
   
Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po  
Napiši novo temo  Odgovori na temo  [ 13 prispevkov ]  Pojdi na stran 1 2 Naslednja

Vsi časi so UTC+02:00 Evropa/Ljubljana


Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost


Ne morete pisati prispevkov v temi
Ne morete odgovarjati na teme v forumu
Ne morete urejati prispevkov v temi
Ne morete brisati vaših prispevkov forumu
Ne morete dodati priponk prispevkom

Pojdi na:  
cron
Teče na phpBB® Forum Software © phpBB Limited