Telstar

Forum o satelitski, kabelski, zemeljski in IP TV
Danes je So Jun 15, 2024 15:59

Vsi časi so UTC+02:00 Evropa/Ljubljana




Napiši novo temo  Odgovori na temo  [ 20 prispevkov ]  Pojdi na stran 1 2 Naslednja
Avtor Sporočilo
OdgovorObjavljeno: Če Jul 10, 2008 17:52 
Odsoten

Pridružen: Sr Jan 21, 2004 17:16
Prispevkov: 78
Prključili so mi TOTAL paket in vzpostavili nov sprekemnik. Na paraboli imam nastavljene tri LNB-je, ( EUTELSAT, HOTBIRD IN ASTRA ). Do tedaj vse lepo in prav, stvar deluje. Toda kasneje ugotovim, da reciver ni v celoti pokrit s programi in da mi nareciverju, manjkajo zame zelo pomembni programi kot so CANALE 5, ITALIA 1, RETEQUTRO itd. Zato prosim v kolikor je mogoče, če mi lahko nekdo obrazloži, kako bi v reciver avtomatično vpoklical programe iz satelita HOTBIRD in ASTRE.


Na vrh
   
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: Če Jul 10, 2008 21:58 
Odsoten
Moderator

Pridružen: Pe Okt 21, 2005 11:39
Prispevkov: 2518
Ne vem kako ima TOTALOV točno postopek. Zagotovo pa moraš nekatere frekvence oz. transponderje vnesti, ker tovarniško niso vnešeni (ali so se parametri spremenili, ali so nove frekvence,...). To narediš tako, da v menuju izbereš ročen vnos frekvenc oz. parametrov, add tp, ali manual scan...
Ă

_________________
WaveFrontier T90
Samsung UE40ES6710 Smart TV
PHILIPS DTR3442B DVB-T2
Telemach DVB-C


Na vrh
   
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: Pe Jul 11, 2008 20:56 
Totalov sprejemnik nima manual scan tako da moraš iti na dodajanje novih programov in vnesti satelit ter ročno odtipkati frekvenco, ter vsak program posebaj shraniti. Res tehnično zelo dovršen sprejemnik.


Na vrh
   
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: Pe Jul 11, 2008 21:40 
Odsoten

Pridružen: Sr Jan 21, 2004 17:16
Prispevkov: 78
Hvala za trud. Poiskal sem frekvence in jih ročno vnesel. Stvar deluje.


Na vrh
   
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: Ne Jul 13, 2008 22:22 
Odsoten

Pridružen: Sr Jan 21, 2004 17:16
Prispevkov: 78
Stvar deluje za MEDIASET signale, ko pa sem vnesel podatke za HRT pa so se mi pojavili samo radijski programi, televizijskih pa ni od nikoder, kje pa sem sedaj naredil napako, da ni televizijskih programov HRT 1 itd.


Na vrh
   
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: Ne Jul 13, 2008 22:27 
Odsoten
Moderator

Pridružen: Pe Okt 21, 2005 11:39
Prispevkov: 2518
Zakodirani so, razen HRT1 je FTA, ko predvajajo domačo produkcijo (dnevnik, domači filmi,...). Radijski programi pa so FTA.

_________________
WaveFrontier T90
Samsung UE40ES6710 Smart TV
PHILIPS DTR3442B DVB-T2
Telemach DVB-C


Na vrh
   
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: Po Jul 14, 2008 20:04 
Odsoten

Pridružen: Sr Jan 21, 2004 17:16
Prispevkov: 78
Vem, da so programi zakodirani. Na starem reciveju se je HRT 1 videl, kar se je videti dalo. Toda ne TOTALOVEM reciverju, ko vnesem podatke za prikaz HRT paketa, se mi na seznamu prikažejo samo radijski programi. Mislim, da bi se mi morali odpreti tudi HRT 1, HRT 2 in HRT + pa čeprav sta slednja dva zaklenjena.


Na vrh
   
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: Po Jul 14, 2008 20:08 
Odsoten
Site Admin
Uporabniški avatar

Pridružen: Pe Jan 16, 2004 9:54
Prispevkov: 5678
Nisi naredil nobene napake. Sprejemnik avtomatsko izpušča kodirane programe. Ker HRT programi vedno oddajajo tudi identifikacijo za Viaccess kodiranje, tudi ko so FTA, jih ta sprejemnik smatra kot kodirane in jih zato izloči. Tak pač je.


Na vrh
   
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: Po Jul 14, 2008 21:20 
Odsoten
Moderator

Pridružen: Pe Okt 21, 2005 11:39
Prispevkov: 2518
Aha, zanimivo. Potemtakem poleg kodiranih izpusti tudi programe, ki so delno kodirani. Delajo to vsi sprejemniki za pakete?

_________________
WaveFrontier T90
Samsung UE40ES6710 Smart TV
PHILIPS DTR3442B DVB-T2
Telemach DVB-C


Na vrh
   
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: Po Jul 14, 2008 21:56 
Odsoten
Site Admin
Uporabniški avatar

Pridružen: Pe Jan 16, 2004 9:54
Prispevkov: 5678
Ta je edini, ki ga poznam, da dela tako. Izpusti pa samo tiste z identifikacijo o kodiranju, tudi če programi niso kodirani. RTV Slo je tudi občasno kodirana, pa te identifikacije nima ves čas vključene, zato jo sprejemnik takrat najde.


Na vrh
   
Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po  
Napiši novo temo  Odgovori na temo  [ 20 prispevkov ]  Pojdi na stran 1 2 Naslednja

Vsi časi so UTC+02:00 Evropa/Ljubljana


Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov


Ne morete pisati prispevkov v temi
Ne morete odgovarjati na teme v forumu
Ne morete urejati prispevkov v temi
Ne morete brisati vaših prispevkov forumu
Ne morete dodati priponk prispevkom

Pojdi na:  
cron
Teče na phpBB® Forum Software © phpBB Limited