Telstar

Forum o satelitski, kabelski, zemeljski in IP TV
Danes je To Okt 15, 2019 10:35

Vsi časi so UTC+02:00 Evropa/Ljubljana




Napiši novo temo  Odgovori na temo  [ 20 prispevkov ]  Pojdi na stran 1 2 Naslednja
Avtor Sporočilo
 Naslov prispevka: Je 100cm vedno bolje kot 80cm
OdgovorObjavljeno: Ne Jul 01, 2007 0:47 
Odsoten
Site Admin
Uporabniški avatar

Pridružen: Sr Nov 26, 2003 9:37
Prispevkov: 10537
Že dolgo bi rad sprožil temo optimalne antene za 16E.
Kolikor se spomnim, ima 85cm 3° levo in desno minimum sprejema, zato je po eni strani idealna za sprejem 16E. Večje oziroma drugačne antene imajo lahko probleme, saj sta sosednja satelita zelo močna in če ju antena ne izloči dovolj, je sprejem 16E lahko slabši, navzlic večjemu ojačanju antene.
Konkretno sem imel nekdaj na Frontierki probleme z enim SCPC, ko sem pa znancu zmontiral 85cm in Victorija je pa gledal taisti kanal brez vsakih problemov.
Pri Totalu imam na Frontierki včasih problem z Eurošportom, s 120cm je pa OK. 85cm nimam obrnjene tja, da bi lahko probal.


Zadnjič spremenil Tehnicni, dne Pe Jul 20, 2007 0:56, skupaj popravljeno 1 krat.

Na vrh
   
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: Ne Jul 01, 2007 10:37 
evo moja resitew: dve anteni ... 1m je za 16E
Slika


Zadnjič spremenil sidney70, dne Ne Jul 01, 2007 10:42, skupaj popravljeno 1 krat.

Na vrh
   
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: Ne Jul 01, 2007 10:41 
Odsoten
Site Admin
Uporabniški avatar

Pridružen: Pe Jan 16, 2004 9:54
Prispevkov: 5678
Kaj pa monoblock in Alps?


Na vrh
   
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: So Jul 14, 2007 16:27 
Imam problem, ki pa je naslednji:

Imam Total TV sprejemnik v katerem mi nikakor ne uspe izboljšati kvaliteto signala za satelit eutelsat W2 (skače iz 40 na 70, pri 40 slika šteka), med tem ko imam moč signala konstantno na 85. Imam 80 cm anteno, motor SG2100 (krmilim ga z dreamboxom) in LNB Edison twin. Spreminjal sem že naklonski kot motorja in krožnika in LNB-ja vendar signal še vedno skače.

Ă


Na vrh
   
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: So Jul 14, 2007 19:30 
Ti je mogoče kakšno drevo napoti?


Na vrh
   
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: So Jul 14, 2007 19:35 
Ne, nobeno drevo ni napoti, ker je antena nameščena visoko.

LP!


Na vrh
   
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: So Jul 14, 2007 19:38 
Odsoten
Site Admin
Uporabniški avatar

Pridružen: Pe Jan 16, 2004 9:54
Prispevkov: 5678
Se na Dreamboxu enako dogaja z signalom?


Na vrh
   
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: So Jul 14, 2007 19:44 
Ne, tam je signal skoraj konstanten.

Na receiverju od Totala mi občasno zašteka slika na Viasatovih programih (History, explorer) pa na Discovery-ju in National geographic.

LP!


Na vrh
   
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: So Jul 14, 2007 20:06 
Odsoten
Site Admin
Uporabniški avatar

Pridružen: Pe Jan 16, 2004 9:54
Prispevkov: 5678
Kako pa imaš vezan ta sprejemnik? Skozi Dreambox?


Na vrh
   
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: So Jul 14, 2007 20:19 
Ja vezan je za dreamboxom.
Sprobal sem pa tudi na drugem priključku LNB-ja (imam LNB twin), ki je priključen direktno na receiver in se dogaja isto.

LP!


Na vrh
   
Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po  
Napiši novo temo  Odgovori na temo  [ 20 prispevkov ]  Pojdi na stran 1 2 Naslednja

Vsi časi so UTC+02:00 Evropa/Ljubljana


Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost


Ne morete pisati prispevkov v temi
Ne morete odgovarjati na teme v forumu
Ne morete urejati prispevkov v temi
Ne morete brisati vaših prispevkov forumu
Ne morete dodati priponk prispevkom

Pojdi na:  
cron
Teče na phpBB® Forum Software © phpBB Limited