Telstar

Forum o satelitski, kabelski, zemeljski in IP TV
Danes je To Okt 15, 2019 12:06

Vsi časi so UTC+02:00 Evropa/Ljubljana




Napiši novo temo  Odgovori na temo  [ 46 prispevkov ]  Pojdi na stran Prejšnja 1 2 3 4 5 Naslednja
Avtor Sporočilo
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: Sr Jul 04, 2007 9:06 
Odsoten

Pridružen: To Jun 14, 2005 11:14
Prispevkov: 146
Brez panike, ob znatno preveliki moči, nas seveda takoj obvestijo in moramo posledično moč zmanjšati, saj oni kontrolirajio tudi vhodni signal na satelit.... kar se tiče motenje signala na sosednjio polarizaciji, zaenkrat ni težav s tem, saj ne gremo v extremne moči uplinkov, in sicer čez 500w pa tja do 750w, kolikor pač lahko potisnemo do satelita...

Ă


Na vrh
   
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: Sr Jul 04, 2007 9:36 
Odsoten

Pridružen: Sr Apr 14, 2004 22:03
Prispevkov: 160
[quote]Ă


Na vrh
   
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: Sr Jul 04, 2007 21:17 
Odsoten
Site Admin
Uporabniški avatar

Pridružen: Sr Nov 26, 2003 9:37
Prispevkov: 10537
Citiram:
Normalna moč uplinka, ob lepem vremenu je cca 135w, trenutno furamo na na 250w moči uplinka
To je skoraj 3dB več in če ne bi bilo nobene regulacije, bi se moral signal znatno povečati.
No ja, obstaja tudi varianta nasičenosti oddajne stopnje, kjer regulacije res ni, saj transponder vedno deluje povsem "do daske" in še več not ne pomeni nič več ven.


Na vrh
   
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: Pe Jul 06, 2007 22:54 
Odsoten

Pridružen: To Jun 14, 2005 11:14
Prispevkov: 146
Saj se signal tudi v resnici znatno poveča, preverjeno in to večkrat....

Mogoče pa bi mi pustil gsm številko, bi te poklical in ti direktno pokazal kako to deluje... :lol:


Na vrh
   
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: So Jul 07, 2007 10:01 
Odsoten

Pridružen: To Jun 14, 2005 11:14
Prispevkov: 146
Cene pa ti vevem povedati, ker je tista antena 5,6 m že kar en lep cajt tam gor na strehi.. ampak same antene sploh niso drage.... svinjsko draga je vsa ostala oprema za uplinkanje... recimo XICOM TWTA 500w uplink te pride tam okoli 90.000€, encoderji imajo ceno okoli 20.000€, profi sprejemnik je okol 3.000€...


Na vrh
   
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: Po Jul 09, 2007 14:20 
Ej a 16 stopinj danes ne dela ? Ste le pretiraval pa vrgl iz njegove orbite ? :D


Ne resno dobim 63 % signal ampak 10 % samo kakovosti (quality)


Na vrh
   
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: Po Jul 09, 2007 21:39 
Odsoten

Pridružen: To Jun 14, 2005 11:14
Prispevkov: 146
Kako 10% signala.. da ti ni slučajno ptič na LNB-ju sedel :lol:

Daj poglej sedaj kolko je signala na W2.. pa preglej vse frekvence in ne samo en transponder....


Na vrh
   
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: Po Jul 09, 2007 22:25 
Odsoten

Pridružen: To Jun 14, 2005 11:14
Prispevkov: 146
Ja saj razumem da je to problem, če bi bilo vse od mene odvisno, pol bi svi že delali, ko bi jih vsi dobili....
Ok jutri bom naročil da naj pokliče tajnica v BG in jih malo podžge da bodo bolj hitro aktivirali kartice...... sicer je pa treba vzeti v zakup, da so taglavni tehniki šli na morje in sedaj samo "pomočniki" delajo in pomojem se bolj malo spoznajo na tehniko..... :lol:
Tudi mi smo imeli težave z enim sprejemnikom... 2 dni je trajalo da smo uredili... pa kakšno uro na telefonu.. če ne še več... :cry:

Kaj čmo.. Srbija še ni v EU.. :lol:


Na vrh
   
Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po  
Napiši novo temo  Odgovori na temo  [ 46 prispevkov ]  Pojdi na stran Prejšnja 1 2 3 4 5 Naslednja

Vsi časi so UTC+02:00 Evropa/Ljubljana


Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost


Ne morete pisati prispevkov v temi
Ne morete odgovarjati na teme v forumu
Ne morete urejati prispevkov v temi
Ne morete brisati vaših prispevkov forumu
Ne morete dodati priponk prispevkom

Pojdi na:  
cron
Teče na phpBB® Forum Software © phpBB Limited