Telstar

Forum o satelitski, kabelski, zemeljski in IP TV
Danes je To Okt 15, 2019 10:37

Vsi časi so UTC+02:00 Evropa/Ljubljana




Napiši novo temo  Odgovori na temo  [ 20 prispevkov ]  Pojdi na stran 1 2 Naslednja
Avtor Sporočilo
 Naslov prispevka: Total TV sprejem
OdgovorObjavljeno: Pe Nov 16, 2007 10:40 
Na 16W dobim čez 80% signal na TV3, POP TV in A kanal, Total TV srbske pa pod 50% - v čem bi bila lahko fora, ve kdo?

Dreambox, motor, 1 lnb


Na vrh
   
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: Pe Nov 16, 2007 12:29 
Imajo slabši signal. :kaj se more: :hvala: :kaj se more:


Na vrh
   
 Naslov prispevka: Re: Total TV sprejem
OdgovorObjavljeno: Pe Nov 16, 2007 13:02 
Odsoten
Uporabniški avatar

Pridružen: Po Jan 19, 2004 12:49
Prispevkov: 748
Citiram:
Na 16W dobim čez 80% signal na TV3, POP TV in A kanal, Total TV srbske pa pod 50% - v čem bi bila lahko fora, ve kdo?

Dreambox, motor, 1 lnb
1; Glavna fora je v 100% neznanju o sat antenah in sploh satelitski zadevi.
2; Pravilno montiraj pa bo delalo.

p.s.

brez zamere sam nisi nič napisal kaj imaš , kakšen motor fi antene itd.....
iz tega sklepam da ni znanja.

_________________
MONA ne rataš MONA se rodiš. Tako da ne se preveè sekirat nisi sam kriv vse to je že v genih.


Na vrh
   
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: So Dec 01, 2007 19:30 
Jaz sem od tega tedna tudi novi lastnik TOTAL TV. Vse dela brezhibno, če ne upoštevam, da verjetno zaradi cene itak nekatere televzije oddajajo slabo kvaliteto slike. Vsi bistveni programi pa so enkratni. Odločil sem se za najem celotnega paketa opreme za 80 €. Vendar pri tem nisem odnehal. Zraven imam že dosedanji krožnik in gor sem namestil LNBje za Astro, HotBird in Sirius in vse skupaj povezal tako, da za Totalovem sprejemniku pokrivam Eutelsat z osnovnega talerja, Astro in Hotbird pa iz svojega. Na svojem starem Strongu 43355 Ev. pa vse štiri satelite. Odlično funkcionira.


Na vrh
   
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: Če Nov 11, 2010 7:20 
Odsoten
Site Admin
Uporabniški avatar

Pridružen: Sr Nov 26, 2003 9:37
Prispevkov: 10537
Kateri transponder je najnižji oziroma na katerega velja natančno usmeriti anteno - mislim zaradi motenj od sosednjih satelitov.

_________________
10km SV od Kranja (na robu ravnine ob vznožju Krvavca) koordinati 14.45386 in 46.26856
Home made sprejem DVB-C Krim
Ati Radeon HD 4350 ful HW h.264 dekodiranje (0% CPU)


Na vrh
   
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: Če Nov 11, 2010 7:22 
Odsoten

Pridružen: Po Feb 16, 2004 13:13
Prispevkov: 574
Najšvohnejši je:
11095 H SR 27300 2/3

nekodirana slika na programu TV Spectrum


Na vrh
   
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: Sr Jan 19, 2011 9:17 
Odsoten
Site Admin
Uporabniški avatar

Pridružen: Sr Nov 26, 2003 9:37
Prispevkov: 10537
Je to še vedno najšibkejši signal na katerega je smiselno usmeriti anteno, gre za 120cm Gibertini, na kateri je v centru Inverto Quatro, bočno pa dva Lemona quatro. Inverto je ozek in ima slaba 2dB več ojačanja od Lemončkov. Vsi trije lepo sedejo na ukrivljeno vodilo za 3 LNB-je, vmes je še par mm prostora za regulacijo polarizacije.
Mimogrede, kako zares fiksirati objemke na sanke, priloženi vijaki so prešibki, da bi zares stisnili objemke.

_________________
10km SV od Kranja (na robu ravnine ob vznožju Krvavca) koordinati 14.45386 in 46.26856
Home made sprejem DVB-C Krim
Ati Radeon HD 4350 ful HW h.264 dekodiranje (0% CPU)


Na vrh
   
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: To Jan 25, 2011 20:55 
Odsoten

Pridružen: Pe Jan 30, 2004 22:30
Prispevkov: 102
Odvisno je tudi iz katerega satelita se oddaja program, ker na isti poziciji "plešejo" trije...Ni še dolgo, ko je bil Eurobird na 15,8 Sesat pa skoraj na 16,7... Pri tako malih močeh to ni zanemarljivo.

_________________
L.p.,sten


Na vrh
   
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: To Jan 25, 2011 22:33 
Odsoten
Site Admin
Uporabniški avatar

Pridružen: Sr Nov 26, 2003 9:37
Prispevkov: 10537
V službi sem zmontiral 120cm anteno res izgleda solidna (Gibertini) in jo nastavim na zgoraj omenjeni transponder, signala v lepem vremenu 11dB (EVM), kar pomeni cca 6dB rezerve, vendar se kolegi pritožujejo nad signalom na 108xx V, kjer slika kocka - upam, da sem se prav zapomnil. Je možno, da so sateliti tako razmetani, da ima 120-ka že problem?

_________________
10km SV od Kranja (na robu ravnine ob vznožju Krvavca) koordinati 14.45386 in 46.26856
Home made sprejem DVB-C Krim
Ati Radeon HD 4350 ful HW h.264 dekodiranje (0% CPU)


Na vrh
   
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: To Jan 25, 2011 23:26 
Odsoten

Pridružen: Če Jul 17, 2008 11:20
Prispevkov: 468
Enostavno je treba zrtvovat nekaj signala na najmocnejsih frekvencah, da bi pridobil signal na sibkejsih.

_________________
http://www.satnigmo.com/forum


Na vrh
   
Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po  
Napiši novo temo  Odgovori na temo  [ 20 prispevkov ]  Pojdi na stran 1 2 Naslednja

Vsi časi so UTC+02:00 Evropa/Ljubljana


Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost


Ne morete pisati prispevkov v temi
Ne morete odgovarjati na teme v forumu
Ne morete urejati prispevkov v temi
Ne morete brisati vaših prispevkov forumu
Ne morete dodati priponk prispevkom

Pojdi na:  
cron
Teče na phpBB® Forum Software © phpBB Limited