Telstar

Forum o satelitski, kabelski, zemeljski in IP TV
Danes je To Okt 15, 2019 10:36

Vsi časi so UTC+02:00 Evropa/Ljubljana




Napiši novo temo  Odgovori na temo  [ 13 prispevkov ]  Pojdi na stran 1 2 Naslednja
Avtor Sporočilo
OdgovorObjavljeno: Če Okt 16, 2008 22:40 
Eno vprašance!!

zrihtal bi si Total TV.... V hiši imamo mrežo za TV - priključek za TV je v vsaki sobi.... v eni omarici pa je razdelilnik, ki povezuje vse te kable... Krožnik bi pač namestil nekje blizu moje sobe, kjer bi bil sprejemnik in iz katerega bi šel signal v TV vtičnico v moji sobi do razdelilca in od tam v vse sobe po bajti, da bi bil TV signal prisoten povsod... zdaj me pa zanima, če bi lahko imel tako narejeno, da bi imel v svojem računalniku skystar2, kamor bi šel kabel direktno iz talerja, poleg tega pa bi šel drug kabel iz talerja s surovim digitalnim satelitskim signalom v TOTAL TV sprejemnik in iz njega v TV vtičnico....


Prosim za čimprejšnji odgovor, ker se zelo mudi! :lol: :lol:


Na vrh
   
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: Pe Okt 17, 2008 6:56 
Odsoten

Pridružen: To Jun 01, 2004 15:06
Prispevkov: 258
Za vsak TV rabiš svoj TotalTV sprejemnik, pa še kartico na vsakem, če hočeš gledati legalno.


Na vrh
   
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: Pe Okt 17, 2008 9:57 
Kaj pa če bi imel en TOTAL TV sprejemnik za 1 TV z eno odkodirno karitco in eno PC kartico Skystar 2 z enim krožnikom in pač dvojnimi LNB-ji ali kako se že temu reče.... torej bi imel na skystar free to air programe (ne total tv), ki bi jih lovil s tistih treh satelitov, drugi kabel iz LNB-jev pa bi šel v TOTAL TV sprejemnik, od koder bi šel potem kabel v eno TV..... Torej samo ena naročnina za TOTAL TV, le da bi isti krožnik uporabil še za skystar 2, da bi gledal samo free-to-air programe tudi na računalniku...


Na vrh
   
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: Pe Okt 17, 2008 10:57 
Odsoten
Moderator

Pridružen: Pe Okt 21, 2005 11:39
Prispevkov: 2516
Citiram:
Kaj pa če bi imel en TOTAL TV sprejemnik za 1 TV z eno odkodirno karitco in eno PC kartico Skystar 2 z enim krožnikom in pač dvojnimi LNB-ji ali kako se že temu reče.... torej bi imel na skystar free to air programe (ne total tv), ki bi jih lovil s tistih treh satelitov, drugi kabel iz LNB-jev pa bi šel v TOTAL TV sprejemnik, od koder bi šel potem kabel v eno TV..... Torej samo ena naročnina za TOTAL TV, le da bi isti krožnik uporabil še za skystar 2, da bi gledal samo free-to-air programe tudi na računalniku...
To je možno. Da imaš dvojni LNB, iz enega izhoda vežeš na Totalov sprejemnik, ostalega pa na skystar. Vendar na totalov sprejemnik lahko vežeš še recimo poleg W2, še HB in Astro, če hočeš čimbolj izkoristiti krožnik, enako tudi za skystar.

_________________
WaveFrontier T90
Samsung UE40ES6710 Smart TV
PHILIPS DTR3442B DVB-T2
Telemach DVB-C


Na vrh
   
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: Pe Okt 17, 2008 11:17 
PUCMAN in BBENCI2... hvala vama za odgovor... potem bom nekako tako naredil, da bom vzel dvojne LNB-je in bom imel priklopljeno tako skystar2 kot tudi sprejemnik.... vzel bom 3 dvojne LNB-je (Astra, HB in Eutelsat ali kaj je že)... bom pri tem potem najbrž rabil dva disquec oziroma stikala? ali če se bom npr. pri Total TV odločil za osnovni paket, ki zajema le en satelit, potrebujem potem le en dvojni LNB in dva enojna za skystar?


Na vrh
   
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: Pe Okt 17, 2008 11:33 
Odsoten
Site Admin
Uporabniški avatar

Pridružen: Pe Jan 16, 2004 9:54
Prispevkov: 5678
Ă


Na vrh
   
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: Pe Okt 17, 2008 11:50 
Odsoten
Moderator

Pridružen: Pe Okt 21, 2005 11:39
Prispevkov: 2516
Citiram:
PUCMAN in BBENCI2... hvala vama za odgovor... potem bom nekako tako naredil, da bom vzel dvojne LNB-je in bom imel priklopljeno tako skystar2 kot tudi sprejemnik.... vzel bom 3 dvojne LNB-je (Astra, HB in Eutelsat ali kaj je že)... bom pri tem potem najbrž rabil dva disquec oziroma stikala? ali če se bom npr. pri Total TV odločil za osnovni paket, ki zajema le en satelit, potrebujem potem le en dvojni LNB in dva enojna za skystar?
Tako je, rabiš dve 4/1 diseq stikali.

_________________
WaveFrontier T90
Samsung UE40ES6710 Smart TV
PHILIPS DTR3442B DVB-T2
Telemach DVB-C


Na vrh
   
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: Pe Okt 17, 2008 11:56 
Da, prav si razumel moj prvi post.... :) v hiši imamo TV mrežo z razdelilcem v eni od omaric:
http://shrani.si/?3S/Jj/DT7SnA1/04102008099.jpg
(levo zgoraj)

v vsaki sobi je vtičnica za TV.... torej lahko kabel iz talerja napeljem v sprejemnik, nato pa iz sprejemnika iz RF OUT napeljem kabel v vtičnico za TV v eni od sob (pač v vtičnico sobe, ki je najbližje krožniku, tako da je čim manj dratovja).... v omarici kabel, po katerem pride signal iz sprejemnika pretaknem v IN vhod, signal se razdeli in potuje v druge sobe v hiši (OUT izhodi).... samo najbrž bi potem res vsi videli en in isti program.... tako da sem se odločil, da bo družinski TV, ki je v dnevni sobi v pritličju, imel TOTAL TV-jev program.... sprejemnik pa bo v moji sobi v 1. nadstropju, kjer bo tudi krožnik.... TV v pritličju bo signal iz sprejemnika dobil po obstoječi mreži... sam pa bom imel v svoji sobi v računalniku skystar2, kjer bom lovil free to air programe.... 8)... odločil se bom tako, da bo kabel v sprejemnik šel iz enega dvojnega LNB-ja, saj so glavni programi na enem satelitu, drug kabel iz tega taistega dvojnega LNB-ja pa v računalnik.... poleg tega bom v računalnik peljal še signal iz HB in Astre, ki ju bom lovil z dvema enojnima LNB-jema


Na vrh
   
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: Pe Okt 17, 2008 15:10 
Odsoten
Site Admin
Uporabniški avatar

Pridružen: Pe Jan 16, 2004 9:54
Prispevkov: 5678
Zakaj pa bo sprejemnik v tvoji sobi v prvem nadstropju in ne pri televizorju? :shock: :shock: :shock:
Kako boš pa menjal med programi? Zakaj ga ne postaviš k televizorju? :shock: :shock: :shock:


Na vrh
   
 Naslov prispevka:
OdgovorObjavljeno: Pe Okt 17, 2008 15:14 
o matr... na to sem pozabil.... potem bo šel pa kabel iz talerja najprej v TV mrežo, šele nato v sprejemnik zraven TV in končno v TV sprejemnik.... :lol:


Na vrh
   
Prikaži prispevke prejšnjih:  Razvrsti po  
Napiši novo temo  Odgovori na temo  [ 13 prispevkov ]  Pojdi na stran 1 2 Naslednja

Vsi časi so UTC+02:00 Evropa/Ljubljana


Kdo je na strani

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost


Ne morete pisati prispevkov v temi
Ne morete odgovarjati na teme v forumu
Ne morete urejati prispevkov v temi
Ne morete brisati vaših prispevkov forumu
Ne morete dodati priponk prispevkom

Pojdi na:  
cron
Teče na phpBB® Forum Software © phpBB Limited